Följ Elmia AB

Framtidens robotik finns bland molnen

Nyhet   •   Maj 13, 2016 14:27 CEST

Joakim Lorensson från KUKA berättade om framtidens robotik under Elmia Automation.

Nya utmaningar, nya möjligheter och nya chanser. Så avslutade Joakim Lorensson, försäljningschef på KUKA, sitt seminarium ”Framtidens robotik” på Automationscentralen.
– Vi har pratat om Industri 4.0 i flera år och nu finns produkterna här, sade han.

Det som händer nu är att produktionen går från att robotarna lever ett eget liv, till att de kopplas samman för nya möjligheter. Att de är intelligenta och uppkopplade är inte längre något nytt. Nu kopplas det även på tjänster via ett molnsystem.

KUKA Connect är systemet från KUKA och här kopplas produktion och underhåll samman helt sömlöst. Behovet finns eftersom industrin ständigt höjer kraven vad gäller arbetskostnader och snabbare ledtider.

– Det går att tjäna tillbaka pengarna väldigt snabbt på en sådan här investering eftersom det är flexibelt, modulärt och enkelt att använda, sade Joakim Lorensson och fortsatte:

– Tjänsterna går att koppla till produkten precis så som man gör med en smartphone. På så sätt utökar man produktens värde och vad man kan göra med den.

Under 2016 ska KUKA lansera ett helt nytt användargränssnitt till sin kollaborativa robot LBRiiwa som är helt grafiskt. Med andra ord krävs det ingen programmering.

– Jag tror att det här är nästa steg i utvecklingen, sade Joakim Lorensson.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.