Följ Elmia AB

Fyrhjulsdrivna elfordon väcker stort intresse

Nyhet   •   Sep 27, 2017 17:29 CEST

ART 4x4 Lithium premiärvisades på mässan.

E-Tron AB arbetar med service och försäljning av elfordon. Nu ställer de ut på Elmia Park för andra gången och visar sina eldrivna arbetsfordon. Bland annat visar de för första gången den midjestyrda maskinen ART 4x4 Litium med hög last- och dragkapacitet.

– Vi har precis lanserat den och har haft jättemånga besökare från kyrkogårdar och kommuner som varit intresserade. Det är för att det är ett väldigt smidigt fordon som kan lasta 1 000 kg och dra 3 000 kilo. Fyrhjulsdrivna, eldrivna fordon med denna kapacitet finns inte på marknaden idag, säger Johan Ekestang, ägare på E-Tron AB.

E-Tron AB arbetar bara med elfordon med litiumbatterier.

– Eldrivet växer inom alla kundsegment. Det är främst på grund av miljön, men också eftersom kommuner och företag efterfrågar tysta fordon som kan arbeta bland befolkningen. Ett elfordon har också väldigt låga driftskostnader, vilket är efterfrågat, säger Johan Ekestang.

Även elfordonet Addax har väckt stort intresse. Det är ett belgiskt arbetsfordon som går i 70 kilometer i timmen.

– Kommuner har varit väldigt intresserade eftersom den kan köra 120 kilometer under en arbetsdag och utföra arbeten runtom i hela kommunen. Och de kan lasta tungt, 1 100 kg på den, vilket är mer än vad de kan lasta på sina dieselfordon idag, berättar Johan Ekestang.

E-Tron AB har ställt ut på Elmia Park en gång tidigare.

– För två år sedan var mässan också bra, men den är bättre i år. För oss har det varit en succé, vi har haft jättemånga besökare. Det är många som har velat ha uppföljning efter mässan och prova våra produkter, vi har fått många nya kontakter, avslutar Johan Ekestang.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.