Följ Elmia AB

Kubota tar steget upp med traktorn som lantbruket vill ha

Nyhet   •   Sep 27, 2016 16:38 CEST

Kubota är i Sverige mest känd som tillverkare av mindre, brandgula traktorer. Nu tar de steget upp med nybyggd fabrik. Till Elmia Lantbruk kommer den största av de nya traktorerna, M7 på 170 hk.

Svensk generalagent är Svenningsens, där Torbjörn Fintlig är ansvarig för lantbrukstraktorer.

– Det är en riktigt bra traktor med fem års garanti, säger han.

Det japanska företaget gick grundligt tillväga. Först tog de reda på vad Europas lantbrukare kräver av sin traktor och sedan byggdes en ny fabrik nära marknaden, i norra Frankrike.

Resultatet är en genomtänkt konstruktion med funktioner som lantbrukarna förväntar sig. Bland annat har M7-serien fyrcylindriga motorer på 6,1 liter med rejäl slaglängd för högt vridmoment och fyrhjulsdrift. Motorn finns med tre effekter, 130, 150 och 170 hk, alla med högsta miljöklass steg 4.

– Den har allt vad man förväntar sig av en nyutvecklad lantbrukstraktor, säger Torbjörn Fintlig.

Det innefattar att traktorn är förberedd för Kubotas egna lastaggregat och från Ålö/Trima.

Till mässan tar Svenningsson även med sig en modell som motsvarar bilden av Kubota, nya MX5000 som är en modern tolkning av en Boxer eller Grålle. Inte mycket mer elektronik än lyse och blinkers, utan hytt men med störtbåge. En smidig traktor med 50 hk och även den i högsta miljöklass.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.