Följ Elmia AB

Mindre att bära med bättre precision

Nyhet   •   Okt 02, 2014 14:04 CEST

Analyser i fält är en fråga om att bära utrustning. Nu blir det mindre av den varan för kontroll av vatten. Ventim presenterade en ny sensor för vattenanalys på VA-mässan i Jönköping.

Bakom nyheter står tyska Krohne som identifierat mängden utrustning i fält som ett problem. Lösningen är att integrera transmittern i sensorn. Transmittern omvandlar mätsignalen till en standardiserad processignal 4-20 mA.

– Förutom att det sparar plats kan sensorn regenereras, vilket sänker kostnaderna, berättar Anders Gunnarsson som är produktansvarig.

Utrustningen finns i olika versioner, för mätning av pH, konduktivitet samt för reduktionsmätningar. I alla tre fallen mäts även temperaturen med stor noggrannhet.

För vattenanalys handlar det om pH. Äldre utrustning kräver att man tar med sig buffertlösningar ut i fält för kalibrering. Med den nya analysutrustningen görs kalibreringen på hemmaplan.

Mindre att bära omkring på, lägre kostnad och bättre noggrannhet är vad den nya analysutrustningen erbjuder.


VA-mässan, Elmia Avfall & Återvinning och Fjärrvärmemässan bildar tillsammans en stor och viktig mötesplats för kommunal infrastruktur, industri och hållbar samhällsbyggnad.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.