Följ Elmia AB

Ny ledning och nya planer för BoGrönt

Nyhet   •   Okt 04, 2017 18:51 CEST

Kai Christensen framför BoGrönts tolkning av trädgårdstrenden Urban Backyard. Foto: Elmia AB

I mars tillträdde Kai Christensen som ny vd för BoGrönt och i juni tillträdde Hans Karlsson som ny ordförande i styrelsen. På tisdagens medlemsmöte samlades föreningen på Elmia för att diskutera både framtidsvisioner och de förändringar som behöver göras för att möta branschens utmaningar, och för att träffa leverantörer.

– Under paraplyet BoGrönt samlas många duktiga företagare. I dagens konkurrensutsatta samhälle blir det allt viktigare att stötta våra medlemmar gällande marknadsföring och omvärldsbevakning, samt att ha koll på regelverket. Sånt som kan vara svårt att hinna med som företagare, säger Kai Christensen.

En starkare köpkraft

Föreningen BoGrönt har 50 medlemmar, varav 35 är anslutna till kedjan BoGrönt. Under tisdagens möte samlades de för att diskutera branschens utmaningar.

– En utmaning framåt är att få en bättre kedjesammanhållning så att vi inte upplevs som splittrade och därför inte får de bästa dealarna från våra leverantörer. Vi kommer att införa en ny finansieringsmodell och omförhandla våra leverantörsavtal för att få bättre kunskap om vad vi köper och kunna göra ett bättre inköpsarbete. BoGrönt har en stor samlad köpkraft och vi är en kraft att räkna med i branschen, berättar Kai Christensen.

Generellt ska varumärket BoGrönt stärkas framöver och medlemmarna ska samlas. Men utan att kompromissa med de olika företagens unika profiler.

– Under mötet igår fick vi bra respons från våra medlemmar på våra planer och visioner. Nu är det läge för förändring, säger Kai Christensen.

I sin monter på mässan erbjuder BoGrönt en oas för sina medlemmar och passar samtidigt på att visa varuprover som de har valt ut för vårens kampanjer.

– Det här är en oslagbar mötesplats och en av årets höjdpunkter. Här kan vi enkelt förmedla våra idéer och tankar och träffa leverantörer. Det finns ingen tvekan om ett fortsatt samarbete med Elmia Garden, avslutar Kai Christensen.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.