Följ Elmia AB

OpiFlex skrev kontrakt i montern

Nyhet   •   Maj 11, 2016 13:20 CEST

Sven-Erik Nilsson från BK Produkter och Johan Frisk från OpiFlex skriver under kontraktet i OpiFlex Monter under Elmia Automation.

Redan andra dagen av Elmia Automation blev det en ny affär i OpiFlex monter. BK Produkter i Alvesta AB var på plats för att skriva under kontraktet, och snart ska lösningen från OpiFlex integreras i tre av deras maskiner.

– Flexibilitet är ordet som sammanfattar varför vi gör den här investeringen, säger Sven-Erik Nilsson, vd och ägare av BK Produkter.

Utmaningen för dagens tillverkande industri är automatiserad småserietillverkning. Maskinerna är oftast spridda på golvet, samtidigt som de måste programmeras om för nya produkter. Det är här som OpiFlex har en lösning som inte bara gör det möjligt att på ett smidigt sätt flytta roboten, det är dessutom väldigt enkelt att snabbt programmera om den. Lägg där till en säkerhetslösning utan staket.

– Det här gör att vi sänker tröskeln för företag att börja robotisera. Den är superenkel att använda och väldigt flexibel. Det är de kritiska punkterna för automatisering, säger Johan Frisk, vd på OpiFlex.

Det var också dessa fördelar som gjorde att BK Produkter i Alvesta AB valde att investera i en lösning från OpiFlex.

– Vi var ute efter en robotlösning som gick att flytta mellan olika maskinapplikationer, för att på så sätt kunna använda roboten där den behövs som mest för tillfället. Det var huvudskälet. Sedan är det en bonus att den är enkel att använda, säger Sven-Erik Nilsson.

OpiFlex finns i Västerås och använder robotar och styrsystem från ABB i sina lösningar. Omsättningen låg förra året på cirka 5 miljoner kronor och företaget har i dag åtta anställda.

Och framtiden ser ljus ut. OpiFlex fick EU-kommissionens stora innovationspris 2015 och blev nyligen också nominerade till priset IERA Award, som delas ut av International Federation of Robotics och IEE Robotics & Automation Society.

Nomineringen sitter nu inramad i OpiFlex monter.

– Elmia Automation är en fantastisk mötesplats för oss och det är oerhört värdefullt att kunna nå ut till så många på en och samma gång. Det är bra kvalitet på besökarna, vilket är väldigt viktigt, säger Johan Frisk.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.