Följ Elmia AB

​Renare och snålare från New Holland

Nyhet   •   Sep 22, 2016 17:32 CEST

De senaste traktorerna i mellanklassen har färre cylindrar, fyra istället för sex.

– Det är bättre för miljön och sänker dieselförbrukningen, förklarar Ove Juel, marknadschef för New Holland i Sverige och Danmark.

På Elmia Lantbruk visar New Holland bland annat sina tre nya traktorserier. För den svenska marknaden lär T-5 och T-6 bli de mest efterfrågade. Det är traktorer med motoreffekter från 99 till 175 hk, med sex olika motoralternativ, fem 4-cylindriga och en 6-cylindrig.

– De nya motorerna uppfyller miljökraven Steg 4 och drar tio procent mindre bränsle än föregångarna med Steg 3A, säger Ove Juel.

Båda serierna är kraftigt uppgraderade. T5 och T6 har något som många svenska gårdar med blandad verksamhet efterfrågan: De kan från fabrik förberedas för frontlastare och har som tillval en joystick för lastaren, med knappar för transmissionen.

På Elmia Lantbruk visar New Holland även nya T7 Heavy Duty i steg 4-version och en skogsutrustad T4.85.

Men de lär också få frågor om en traktor som bara finns i ett exemplar och som just nu går på fältprov i södra Europa, en 6-cylindrig T6 med metandrift, som drivs av gårdens egna restprodukter.

Annat som visas är den tröskan CX8.70 med ny hytt och prisbelönt teknik för rena spannmålsprov och hög halmkvalitet. Vidare presenteras nya pressar för rundbalar och en hjullastare.

New Holland har även en demoyta utomhus på Elmia. Här kan intresserade provköra ett urval av deras traktorprogram.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.