Följ Elmia AB

Sömlös tråd säkrar svetsningen

Nyhet   •   Maj 10, 2016 18:05 CEST

Fredrik Hägg, säljchef på voestalpine Böhler Welding Nordic.

Färre produktionsstopp, mindre slitage och ingen fuktgenomträngning. Där har ni tre fördelar med sömlös tråd, en produkt som voestalpine Böhler Welding visar upp på Elmia Svets och Fogningsteknik.

Österrikiska voestalpine-koncernen har 49 000 anställda och omsätter 100 miljarder kronor. Trots storleken är företaget ganska okänt i Sverige och det är en av anledningarna till att företaget medverkar på Elmia Svets och Fogningsteknik.

– Vi vill visa upp oss på marknaden och trumma in vårt namn, säger Fredrik Hägg, svensk säljchef på voestalpine Böhler Welding Nordic.

I företagets produktportfölj finns tillsatsmaterial till svetsindustrin och under mässan lägger man stort fokus på den sömlösa rörtråden, något man enligt egen utsago är tämligen ensamma om.

– Den skyddar mot fukt och kallsprickor. Eftersom det inte finns någon söm som löper längs tråden kan fukten helt enkelt inte tränga in i fyllningen vid lagring eller användning, förklarar Fredrik Hägg.

Den sömlösa tråden finns att se i en utomhusmonter på Elmia, där voestalpine Böhler Welding demosvetsar.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.