Följ Elmia AB

Två investeringsbehov ger samlad satsning på Miljöcenter

Nyhet   •   Okt 01, 2014 16:48 CEST

2018 hoppas Borås Energi och Miljö att en ny anläggning som samlar stadens VA- och värmehantering på ett och samma ställe ska stå klar.

– Vi hade ett reinvesteringsbehov både när det gäller kraftvärmeverket och avloppsreningsverket. Då tyckte vi att det var naturligt att försöka hitta synergier genom samlokalisering. Grunden för Borås Energi- och Miljöcenter var lagd, säger Anders Fransson på Borås Energi och Miljö. 

Kraftvärmeverk, avfallshantering, avloppsvattenrening och biogasanläggning hamnar nu i samma anläggning.

– Vi minskar transporterna inom staden och möjliggör dessutom stadens expansion i framtiden genom att frigöra ytor för byggnation.

Dessutom förbättras kapaciteten och tillgängligheten i processerna.

– Mer effekt ut på varje enhet in om man förenklar det grovt. Dessutom med betydligt förbättrade miljövärden. Vår vision är en fossilbränslefri stad och den här satsningen är en viktig del i denna strävan. 


VA-mässan, Elmia Avfall & Återvinning och Fjärrvärmemässan bildar tillsammans en stor och viktig mötesplats för kommunal infrastruktur, industri och hållbar samhällsbyggnad.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.