Följ Elmia AB

Elmia Garden Trends blommar ut på Lisebergs trädgårdsdagar

Pressmeddelande   •   Jan 11, 2018 09:01 CET

Elmia Garden Trends presenterar 2018 års trender för allmänheten på Lisebergs trädgårdsdagar 17-20 maj. Foto: Liseberg

Elmia Garden Trends är inspirationssajten som ger trädgårdsbranschen en förhandstitt på kommande års trender. Sajten fungerar som ett affärsverktyg med inspiration och stöd vid inköp. Nu presenteras trenderna också för allmänheten på Lisebergs Trädgårdsdagar 17-20 maj.

– De tre trenderna Mother Nature, Mystic Garden och Urban Backyard tar nu steget från branschen ut till alla trädgårdsfantaster. På Liseberg visualiseras trenderna med sticklingar, plantor, krukor och besökarna får både se, känna och dofta på årets trender, säger Kristin Koefoed, projektledare för Elmia Garden.

Den 17-20 maj finns Elmia Garden på plats under Lisebergs Trädgårdsdagar för att presentera 2018 års trädgårdstrender för 50 000 trädgårdsintresserade. I en stor inspirationsutställning på Stora Scenen och i planteringar runt om i nöjesparken kan besökarna inspireras av trenderna. Det blir också trendföreläsningar av designern och stylisten Jan Rundgren.

– Vi ser mycket fram emot att visa upp årets tre trender på plats i parken. Att kunna erbjuda nytt innehåll och inspiration till våra gäster känns alltid lika aktuellt, säger Zeth Pilevång, projektledare för Lisebergs trädgårdsdagar.

Trenderna, som tas fram av Elmia Garden i samarbete med Swedish Fashion Council, kommer även fortsättningsvis att fungera som ett arbetsverktyg för den som arbetar i branschen. I april 2018 presenteras 2019 års trender exklusivt för Elmia Gardens utställare och besökare tillsammans med färg- och materialpalett och trendspaningar från branschen.

– Elmia Garden Trends har väckt stort intresse i branschen och tolkningar av trenderna har länge varit en av de viktigaste delarna i branschmässan Elmia Garden. Tack vare samarbetet med Liseberg kan nu trenderna leva längre och spridas genom hela kedjan ända till slutkunderna, säger Kristin Koefoed.

Lisebergs trädgårdsdagar går av stapeln 17- 20 maj i år. Är du intresserad av att ställa ut under trädgårdsdagarna? Kontakta Zeth Pilevång, 031-733 0332, zeth.pilevang@liseberg.se, senast 31 januari eller läs mer här: https://www.liseberg.se/tradgard-utstallare

Trädgårdstrenderna för 2018 presenterades för trädgårdsbranschen i april 2017 och finns på www.elmiagardentrends.se

Elmia Garden är norra Europas viktigaste mässa för trädgårdsbranschen. Det är mötesplatsen för alla inom den gröna näringen, som får möjlighet att nätverka och knyta nya kontakter. Utöver 3 000 intresserade och potentiella kunder bjuder Elmia Garden även på trender, seminarier och andra aktiviteter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.