Följ Elmia AB

Felfri weekend på Elmia

Pressmeddelande   •   Okt 14, 2018 18:38 CEST

Foto: Haide Westring

Stor hästfest på Elmia och en uppvisning av bredden när ridsportsverige samlades för ett storslaget meeting på Elmia Scandinavian Horse Show. För tredje året i rad kom elitryttarna till Elmia och gjorde upp i hoppning och dressyr. Förutom tävlingarna innehöll evenemanget även mässa, shower och clinics.

Det bjöds på mängder av spännande inslag under de fem tävlingsdagarna men den största publikdragaren var inte oväntat söndagens Volkswagen Grand Prix i samarbete med Agria. Där vann Bruce Goodin från Nya Zeeland med knapp marginal och tog därmed hem segern och en prischeck på 250 000 kr.

Det var andra året i rad som han var på plats och tävlade och inte helt oväntat var det en lycklig vinnare som hoppade av hästen efter en prisutdelning där hästpubliken fick taket att lyfta på Elmia.

- Det var härligt att rida på Elmia i år. Jag tycker det är roligt att komma tillbaka hit till denna internationella arena. Arrangörerna kommer från ridsporten så de vet vad vi ryttare behöver, dessutom är det en riktigt välorganiserad tävling med en helt fantastiskt svensk publik som är superentusiastiska.

Lisen Bratt-Fredricson som är en av arrangörerna var nöjd med årets tävlingar.

- Det känns att vi är på år tre och alla vet sina platser. Evenemanget känns nu riktigt stadigt och nu finns det energi till att lyfta det ett snäpp till och göra tävlingarna ännu bättre. Vi vill definitivt utveckla arrangemanget nästa år och ta in mer unghästar och framför allt se till att vi får ett datum som attraherar ungdomar och familjer som kommer hit för att njuta av sporten. Det har varit en väldigt positiv stämning bland de tävlande som framför allt gillar denna tävling för dess internationella karaktär och stora banor.

Under lördagens unghästauktion Swedish Select Horse Sales gick trettiofyra hästar under klubban. Dyraste hästen Amour SA (SWB) såldes för 700 000 kr. Auktionen fick i år ett nytt lyft med en ny auktionsförättare som har erfarenhet från travet med snabbare budgivning och högre tempo. Något som uppskattades av besökarna.

Peder Fredricson, publikfavorit och en riktig lågoddsare under söndagens Grand Prix var mycket nöjd över evenemanget och hade haft en riktigt bra tävling.

- Det känns som det är sport på riktigt. Alla vill verkligen vinna, det är mycket prispengar. Det har varit en fantastisk bra hästpublik på plats under tävlingarna.

Mycket mer än tävlingar
Förutom tävlingarna innehöll Elmia Scandinavian Horse Show även en välbesökt mässa med över 100 utställare, clinics, shower och auktion. Under onsdagens show slogs det nytt världsrekord på Elmia då Länsförsäkringar samlade 294 Pippi Långstrump på en och samma plats.

– Det har varit fem fantastiska dagar här på Elmia. Vi är ett bra team och har skapat en riktig hästfest i Jönköping för besökare och ryttare, med både Elmia Scandinavian Horse Show och Elmia Icelandic Power Show. Ett extra stort tack vill jag ge alla funktionärer som ställt upp under dessa dagar på Elmia, avslutar Carolina Axelsson projektledare Elmia Scandinavian Horse Show.

Information om besökarsiffror och datum för nästa års arrangemang uppdateras senare.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.