Följ Elmia AB

Högtryck i september när Elmia Husvagn Husbil 2016 summeras

Pressmeddelande   •   Sep 11, 2016 16:30 CEST

Campingsugna besökare hänger på låset till Elmia Husvagn Husbil 2016. Foto: Anna Hållams/Elmia

Camparnas mötesplats med stort M, bra försäljning för utställarna och fler besökare som fördelat sig jämnare över mässdagarna - så summeras Elmia Husvagn Husbil 2016.

Husvagns- och husbilsbranschen har haft en fantastisk uppgång i år där husbilsförsäljningen stigit med 34,3 procent och husvagnsförsäljningen med 15,4 procent. När nu fem dagar på Elmia i Jönköping summeras är det tydligt att den trenden fortsätter.

- Utställarna berättar att försäljningen på mässan har varit bra och några hade redan under lördagen nått sina säljmål för mässan, vilket kommer att visas i statistiken våren 2017 då de nya ekipagen levereras. Det är ett starkt kvitto på en framtidsbransch i medvind, berättar Jörgen Nyström, projektledare, Elmia Husvagn Husbil.

Camparnas mötesplats med stort M
Elmia Husvagn Husbil är mer än bara en mässa. Den beskrivs som camparnas nyårsafton där 10 000 personer bor på mässområdet och umgås dygnet runt.

- Här knyter de nya bekantskaper, får tips om resmål och smultronställen. Många av besökarna var genuint intresserade och har rest från hela landet för att uppleva årets höjdpunkt för campare, säger Jörgen Nyström.

Fler besökare – minskat tryck på lördagen
Årets stora nyhet var att mässan öppnade redan på onsdagen för allmänheten. Anledningen till den extra dagen var att minska trycket på den besöksintensiva lördagen och få ett mer jämnt flöde över mässdagarna.

- Det vi vill uppnå har vi lyckats med. När vi jämför dagarna med föregående år ser vi att det blivit jämnare även om lördagen fortsätter att dominera, det har slagit mycket väl ut, säger Jörgen Nyström avslutningsvis.

Antal besökare 2016: 36 517
Antal utställare: 156

Elmia Husvagn Husbil är tillbaka 6-10 september 2017.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.