Följ Elmia AB

Klassisk fullträff fyller 40!

Pressmeddelande   •   Jan 28, 2015 08:13 CET

Nu är det äntligen dags igen för Sveriges träffsäkraste mässa – Elmia Game Fair. Den 14-16 maj samlas hela jaktbranschen på Elmia i Jönköping för att ta del av nyheter, kunskap och aktiviteter. Elmia Game Fair fyller 40 år och firar med ett ytterst välladdat och välmatat festbord.

– Sverige har en mycket stark jakttradition, jakt är kultur i Sverige. Vi har i alla tider jagat för matens skull och så är det än i dag. Nästan allt vi jagar hamnar i våra frysboxar, och även om färre i dag bor på landsbygden och fler i tätorterna så är intresset för att jaga fortsatt väldigt stort, säger Klas Brandt, projektledare för Elmia Game Fair.

Mer naturlig mat än den som kommer från den egna jakten är svårt att hitta. Den välkända kocken Leif Mannerström visar tillsammans med viltexperten Lasse Bengtsson på scen hur man bäst tar tillvara alla godbitar. Radarparet vid skärbrädor och grytor drar alltid storpublik med sin matshow på Elmia Game Fair, där de handfast visar upp både grundläggande styckningskunskap och finesser och lagar till välsmakande och spännande vilträtter.

– De kommer också att bjuda på historiska återblickar på mat från jakt, visa gamla rätter på nya sätt, säger Klas Brandt.

Stark branschanknytning
Elmia Game Fair har en mycket stark anknytning till de ledande branschaktörerna. Svenska Jägareförbundet, Jägarnas Riksförbund och Svenska Kennelklubbens jakthundskommitté finns alla på plats för att dela med sig av sina kunskaper. De ordnar också olika aktivititeter för mässbesökarna, både inomhus och utomhus.

Inne i hallarna står produkterna i fokus med det senaste inom jakt och fiske – vapen, ammunition, utrustning, olika teknikprodukter och inte minst konfektion, smarta och bra kläder för jakt. Utomhus på det 35 hektar stora mässområdet är det aktiviteter och uppvisningar som gäller. Här kan besökarna bland annat prova på olika typer av skytte med vapen och ammunition från ledande varumärken.

Hunden givet hjälpmedel
Jakthundar har också sin givna plats på Elmia Game Fair. Hunden blir allt viktigare som jägarens hjälpmedel och på Elmia Game Fair kan alla jägare både se och ta del av rationella metoder för hundträning i jaktsyfte. Jakthundsklubbarna anordnar också uppvisningar, tävlingar och rasparader på mässan.

Elmia Game Fair är helt enkelt inget annat än en fullträff – en mix av det mesta och det bästa för alla jaktintresserade.

­ – Elmia Game Fair blir årets jaktfest, alla som kommer hit ska känna att det är roligt att jaga. Men framför allt vill vi också passa på att prata om jaktetik. Det är ett ord som står för så mycket, till exempel aktiv viltvård med foderplatser, men också på vilket sätt man bedriver jakt och har en god hundhållning, säger Klas Brandt.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.