Följ Elmia AB

Landskamp i dressyr under Elmia Scandinavian Horse Show

Pressmeddelande   •   Okt 03, 2018 12:46 CEST

Ett av de duktiga svenska juniorekipage som kommer till Elmia Scandinavian Horse Show och har chans att delta i Landskampen i dressyr är Anton Tairi med hästen Chic, från Helsingborgs Fältrittklubb. Foto: Kim C Lundin.

Under söndagen på Elmia Scandinavian Horse Show blir det landskamp mellan Sverige och Danmark i dressyr. Två av Danmarks bästa juniorer kommer att möta två av Sveriges bästa juniorer i en kürtävling.

– Det är första gången vi har danska deltagare och jag hoppas att det ska bli roligt för dem att få rida på den fina arenan på Elmia, säger tävlingsledare Maria Åsebrant.

På lördagen blir det en individuell tävling med FEI:s lagtävlansprogram MsvB för juniorer och där tävlar de danska och svenska ekipagen tillsammans. De två bästa svenska juniorekipagen där kommer att tas ut som tävlande mot de två danska ekipagen som kommer till Elmia.

På söndagen rider alla en kür, ett fritt dressyrprogram med svårighetsgraden MsvB, och även där tävlar man individuellt. Men samtidigt ingår också en landskamp, där de två bästa svenska ekipagen tävlar i lag mot de två danska ekipagen. Det blir alltså ett lagpris som delas ut, utöver de individuella priserna.

–Elmia är ju en ganska ny tävling även om det är tredje året nu, säger Maria Åsebrant. Därför testar vi lite olika koncept och det är första gången vi prövar det här.

De danska ryttarna som tävlar på Elmia är juniorerna Sofie Wettendorff som nyligen segrade i en MsvB i Danmark och Laura Rasmussen, som har segrat i internationella juniortävlingar tidigare i år.

– Vi hoppas ju att våra svenska ryttare ska vinna, men det kommer att bli en tuff match, säger Maria Åsebrant. Danskarna är ofta lite före oss på ungdomssidan, men vi har duktiga svenska ekipage som tävlar.

Köp dina biljetter här: https://jkpg.com/sv/elmia-scandinavian-horse-show

Presskontakt: Lisen Bratt Fredricson lisen@grevlunda.com

Sylve Söderstrand sylve@jumpclub.se

Jana Wannius wannius@falsterbohorseshow.com

Elmia Scandinavian Horse Show anordnas 10-14 oktober av Elmia AB och Scandinavian Horse Event Production AB.
Scandinavian Horse Event Production är ett eventföretag som drivs av Lisen Bratt Fredricsson, Sylve Söderstrand och JanaWannius.
Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen mässor inom en rad affärsområden, inklusive kongresser, konferenser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.