Följ Elmia AB

Ny mässa knyter samman nordiska vägar

Pressmeddelande   •   Feb 26, 2015 14:06 CET

En ny vägvinnande mässa får premiär på Elmia i Jönköping i höst – Elmia Nordic Road 6-8 oktober. Mässan går parallellt med Elmia Nordic Rail och Elmia Future Transport, och därmed samlar Elmia hela transportbranschen under samma tak.

Med Elmia Nordic Road skapas en ny mötesplats för vägen och dess infrastruktur. Nordic Road är mässan för de som bygger och planerar framtidens samhälle. På en och samma plats presenteras smarta, högteknologiska lösningar för en trygg och säker samhällsplanering, samtidigt som man blickar framåt och ger en bild av hur morgondagens vardag kommer att te sig.
– Vi står inför det faktum att transportsystemen i allt större utsträckning betraktas som en enhet, oavsett transportslag. Transportslagen och infrastrukturinvesteringarna hänger ihop, oavsett om det handlar om järnväg, väg, båt eller flyg, säger Jörgen Nyström, affärsområdeschef för Elmia Future Transport, Elmia Nordic Rail och Elmia Nordic Road.

Seminarier och konferenser
Elmia Nordic Rail har arrangerats vartannat år sedan 1995 och fick 2007 sällskap av Elmia Future Transport. Elmia Future Transport handlar om samverkan mellan alla olika transportslag, transporter genom en sammanhållen, fungerande och effektiv infrastruktur. Järnvägar, vägar, hamnar, terminaler, flygbolag, flygplatser, åkerier och godsbangårdar – allt är lika viktigt för att helheten ska fungera.

Det internationella intresset har ökat stadigt och 2013, när de båda mässorna gick senast, var det internationella deltagandet hela 40 procent.

Den nya mässan Elmia Nordic Road kompletterar nu Elmia Nordic Rail och Elmia Future Transport genom att sätta fokus på vägarnas infrastruktur, byggnation och underhåll.

Omfattande konferensprogram
Hela Norden står inför stora investeringar i infrastruktur de kommande åren. Sverige ska investera hela 522 miljarder kronor fram till år 2025, varav 155 miljarder ska gå till drift och underhåll av vägar. Det innebär att det finns mycket att diskutera när det gäller just vägar.

Ett omfattande konferensprogram är också en av grundstenarna i mässkonceptet. De mest aktuella frågorna inom infrastrukturområdet kommer att diskuteras under tre dagar. Nordiskt vägbyggande med internationellt perspektiv är huvudtemat för Elmia Nordic Road.
– Trafiksäkerhet, vägen som arbetsmiljö, framtida transporter, vägutformning och internationella erfarenheter är några av de ämnen som kommer att diskuteras på höstens konferens, säger Jörgen Nyström.

Det färdiga konferensprogrammet är klart i början av maj.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.