Följ Elmia AB

Nybro och Partille har landets finaste parker

Pressmeddelande   •   Sep 24, 2015 15:47 CEST

Badhusparken i Nybro och Jonsereds Trädgårdar i Partille vinner priset Elmia Park Inspira. De båda vinner priset i varsin kategori i tävlingen om Sveriges vackraste och mest inspirerande offentliga park.

­– Vi är stolta och glada naturligtvis, och alla inblandade är jätteglada. Vi vill tacka alla som röstat på oss och vi hoppas att den här uppmärksamheten ska leda till fortsatt utveckling av både parken och närområdet, säger Thomas Bergström, stadsträdgårdsmästare i Nybro kommun.

Totalt hade åtta parker landet runt nominerats till Elmia Park Inspira, tävlingen om årets finaste och mest inspirerande parker. Fyra parker vardera tävlade i de två kategorierna etablerad park respektive nyetablerad/ombyggd park. Badhusparken i Nybro tävlade i kategorin etablerad park.

Fin satsning

Jonsereds Trädgårdar i Partille vann kategorin nyetablerad/ombyggd park.

- Vi tycker det är helt fantastiskt. De som sköter trädgårdarna har varit sjuskrivna eller borta från arbetet en längre tid. De har haft en chans att komma tillbaka till arbetslivet samtidigt som de har arbetat för en fin miljö. De är stolta över det som de gör och vi är enormt glada allihopa, säger Peter Svensson, trädgårdsmästare i Jonereds Trädgårdar.

I juryns motivering när de åtta parkerna nominerades hade Badhusparken i Nybro utmärkt sig genom en ”ormande” rabatt med annueller och gott om platser för avskildhet. Jonsereds Trädgårdar i Partille utmärkte sig enligt juryn som en öppen och återskapad herrgårdspark med hög artrikedom, där det också gjorts en fin satsning att hjälpa människor som behöver hjälp att komma in i arbetslivet.

Röstning på mässan

Det var röster från allmänheten via webben och även från besökarna på Elmia Park under mässans tre dagar som avgjorde vilka som skulle vinna.

Elmia Park Inspira är tävlingen som syftar till att lyfta fram våra vackra offentliga parker och inspirera till fler besök. Priset är instiftat av Elmia och delades ut första gången på Elmia Park i Jönköping 2013.

– Det är roligt att intresset är så stort för det finns så många fina, inspirerande offentliga parker som fler borde uppmärksamma och besöka. De handlar mycket om arbetet bakom också, alla de människor som arbetar med parker och det enorma engagemang som krävs för att få en inspirerande park. Det vill vi gärna lyfta genom den här tävlingen, säger Maria Lindsäth, mässansvarig för Elmia Park och också juryns ordförande.

Läs mer om Elmia Park Inspira här: http://www.elmia.se/park/For-besokare/Elmia-Park-Inspira/

Läs mer om Elmia Park här: http://www.elmia.se/park/

För mer information om Elmia Park Inspira och Elmia Park kontakta Maria Lindsäth, mässansvarig för Elmia Park och ordförande för juryn för Elmia Park Inspira, tel: 036-15 22 28

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.