Följ Elmia AB

​Positivt branschmottagande för nya plåtmässan

Pressmeddelande   •   Maj 18, 2015 09:00 CEST

En ny branschmässa för plåtbearbetning på Elmia i Jönköping välkomnas mycket positivt av branschen. Elmia Plåt kommer tillsammans med tre andra industrimässor som arrangeras parallellt 10-13 maj 2016 att bilda en stark och viktig plattform för svensk tillverkningsindustri.

Elmias övertagande av ScanPlåt skapar nya möjligheter för svensk tillverkningsindustri. Nystarten med Elmia Plåt blir branschens egen mässa för plåtbearbetning, maskiner, verktyg och tillbehör för plåtbearbetningsindustrin. Samtidigt arrangeras mässan i ett starkt sällskap med de tre parallella mässorna Elmia Automation, Elmia Verktygsmaskiner och Elmia Svets och Fogningsteknik. Alla mässorna har fokus på integrerad produktionsteknik för svensk tillverkningsindustri.

– Branschen för plåtbearbetning har uttryckt en önskan om att bli en del i familjen av produktionstekniska mässor. Trenden i dag är allt mer integration, där olika tekniker och discipliner vävs in i ett större sammanhang. Maskininvesteringar görs idag alltmer som delar i kompletta system. Därför är det naturligt att arrangera dessa fyra mässor vid samma tillfälle och under samma tak, säger Peter Scott, kommersiell chef, Elmia AB.

– Branschen är för liten för en egen mässa. För att få en god tillströmning av besökare måste man prata om verkstadsindustri och tillhörande tekniker. Elmia som mässplats är också ”mitt i grytan”, mitt i en väldigt tät industribygd med många små och medelstora företag som är mycket kreativa och innovativa. Mässan hannar också helt rätt i tiden på våren, med tanke på de internationella mässorna och ihop med andra bra och intressanta teman, vilket gör det attraktivt för kunderna, säger Alexander Ström, vd för Din Maskin AB i Värnamo.

Närhet och tillgänglighet

För branschen är den nya mässan Elmia Plåt viktig på många sätt. Placeringen i Jönköping skapar närhet och stor tillgänglighet för industrin och dess underleverantörer.

– Nu får vi en stark industrimässa som täcker in stora delar av det vi söker. Att den dessutom är lokaliserad i vår region där tillverkningsindustrin är så stark är givetvis riktigt roligt. Tidpunkten, i maj, är också bra då de stora internationella maskinmässorna brukar vara förlagda under hösten, säger Daniel Petersson, vd för Gårö Plåtprodukter AB i Gnosjö.

– Tillverkningsindustrin och alla underleverantörer får nu en komplett produktionsteknisk mässa en gång vartannat år. Den senaste tekniken för att utveckla sitt företag finns då inte bara på utländska mässor, utan också här på hemmaplan, tillgänglig för fler. Den satsningen välkomnas inte bara av plåtbearbetningsbranschen, utan också av samarbetspartners för de andra mässorna. Vi ser fram emot att få vara med och utveckla den här plattformen till ett lyckat resultat tillsammans med utställare och besökargrupper säger Peter Scott.

För mer information om Elmia Plåt kontakta Peter Scott, kommersiell chef, Elmia AB, tel: 070-660 98 26

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster. Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch. Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld!

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.