Följ Elmia AB

​Positivt välkomnande av ny mässa för svensk tillverkningsindustri

Pressmeddelande   •   Feb 02, 2015 12:10 CET

Den nya mässan Elmia Verktygsmaskiner välkomnas redan mycket positivt av besökarna. Mässan hamnar i ett starkt sällskap tillsammans med väletablerade Elmia Automation och Elmia Svets- och Fogningsteknik 10-13 maj 2016 och bildar därmed en viktig plattform för hela industrin.

– Svensk tillverkningsindustri ligger Elmia varmt om hjärtat och de här tre mässorna hamnar nu tillsammans i en produktionsteknisk mässfamilj, mitt i marknaden, mitt i Skandinaviens mest industrialiserade område. Trenden är att produktionsteknik integreras och då är det värdefullt att samla mässorna under ett tak. Det gör det enklare, inte minst för svenska underleverantörer, att kunna investera i modern produktionsteknik på hemmaplan. Vi ser fram mot att få utveckla den här mötesplatsen, både tillsammans med utställarna och tillsammans med de stora besökargrupperna, säger Peter Scott, kommersiell chef för Elmia AB.

– Nyheten om Elmia Verktygsmaskiner med start redan 2016 är positiv för industrin. Ökad konkurrenskraft genom effektivare och smartare produktion är en gemensam drivkraft och utmaning för svensk industri. Tillsammans med Elmia Automation och Elmia Svets- och Fogningsteknik skapas en bred plattform för utveckling av produktionstekniken, säger Anders Ekdahl, VD för Svensk Industriförening, Sinf.

Sinf företräder 25 branscher med 1 350 olika företag runt om landet.

Global konkurrens

Även från fordonsindustrin bedöms den nya mässan och den nya plattformen bli ytterst betydelsefull.

– Underleverantörer till fordonsindustrin är globalt konkurrensutsatta. För att vi ska kunna framtidssäkra Sverige och ha en livskraftig industri behöver dessa företag fortsätta investera i modern produktionsteknik och automation. Därför välkomnar jag nyheten om Elmia Verktygsmaskiner och att mässan arrangeras i Jönköping parallellt med två andra betydande industrimässor. En komplett produktionsteknisk mässa i Jönköping blir en viktig plattform för FKG:s medlemmar att utvecklas på, säger Fredrik Sidahl, vd FKG, Fordonskomponentgruppen.

Fordonskomponentgruppen är branschorganisationen för de skandinaviska underleverantörerna tillfordonsindustrin och har drygt 370 medlemsföretag.

Mötesplats för framtiden

Konceptet för den nya mässan Elmia Verktygsmaskiner innebär både nya utvecklande affärsmöjligheter och starka mervärden för framtiden, menar besökargrupperna.

– Svenska Skärteknikföreningen/Skärteknikcentrum Sverige ser fram emot att bidra till genomförandet av en verktygsmaskinmässa i det koncept som nu har arbetats fram. Mässan blir en spännande mötesplats som ger företagen i vår bransch en fantastisk möjlighet att se och ta till sig den teknik som krävs för att utvecklas och fortsätta konkurrera i världsklass, säger Ingegerd Green, VD för Skärteknikcentrum Sverige AB.

Skärteknikcentrum Sverige AB (SKTC) är ett nationellt utvecklingsbolag som ägs av Svenska Skärteknikföreningen och dess medlemsföretag. SKTC arbetar för att stärka konkurrenskraften inom främst skärande bearbetning men även inom övrig svensk verkstadsindustri. SKTC fokuserar på teknik-, kompetens- och produktivitetsutveckling och driver tillsammans med företag, leverantörer, forsknings-/utvecklingsinstitut och högskolor olika typer av utvecklingsprojekt nationellt och internationellt.

– Kopplingen mellan företagens konkurrenskraft, ny teknik och krav på kompetens är stark. Elmia Verktygsmaskiner 2016 blir också platsen där vi öppnar upp för morgondagens medarbetare och visar vad det innebär att satsa på en yrkeskarriär i industrin, säger Ingegerd Green.

För mer information kontakta Peter Scott, kommersiell chef Elmia AB, 070-660 98 26

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.