Följ Elmia AB

​Premiär för Nordiskt Borrarting

Pressmeddelande   •   Mar 24, 2015 11:08 CET

Den 6 maj hålls den första upplagan av Nordiskt Borrarting, ett stormöte och en startpunkt för samarbete för alla som är verksamma i den nordiska borrbranschen. Platsen är Elmia i Jönköping, där mässan Elmia NordDrill arrangeras för första gången.

– Borrarna i Norden arbetar på en marknad som till stora delar är gemensam. Vi använder samma material, vi har ungefär samma leverantörer och samma målgrupper. Även den problematik som borrarna ställs inför är väldigt likartad. Men vi har historiskt haft ganska få kontaktytor. Det har vi nu i samband med Elmia NordDrill möjlighet att ändra på och att i framtiden kunna dra nytta av varandras erfarenheter och kunskaper, säger Johan Barth, vd för Geotec, Svenska Borrentreprenörers Branschorganisation och initiativtagare till Nordiskt Borrarting.

Gemensamma frågor

Nordiskt Borrarting hålls klockan 17 onsdagen den 6 maj, den första dagen på Elmia NordDrill. Alla som arbetar med borrning är välkomna att vara med, och tinget blir också en plats för de respektive organisationerna – svenska Geotec, Avanti och FAB, danska Foreningen af Danske Brøndborere, finska Poratek och norska Maskinentreprenørenes Forbund – att presentera sig och ta upp branschgemensamma frågor.

– Förutom att respektive land kommer att presentera hur de är organiserade kan gemensamma frågor röra sig om myndighetsdirektiv som påverkar oss, eller hur vi gemensamt ska arbeta för att uppnå en större förståelse för våra verksamheter och gemensamt få ut information, säger Johan Barth.

Nordiskt perspektiv

Elmia NordDrill pågår den 6-7 maj och den nordiska gemenskapen kännetecknar hela mötes- och marknadsplatsen, i allt från kunskapsutbyten på Nordiskt Borrarting och på mässans olika aktiviteter till mässans utställningsdel.

– Syftet med mässan är att det nordiska perspektivet ska finnas med överallt, i allt från affärer till kunskapsutbyten, både för leverantörer och för besökare, säger Stefan Carlsson, mässansvarig för Elmia NordDrill.

– Det här är också första gången som branschen har en samlad mässa med möjlighet att titta på produkter både inomhus och utomhus, med demonstrationer av maskiner i drift, säger Stefan Carlsson.

För mer information om Elmia NordDrill kontakta Stefan Carlsson, mässansvarig för Elmia NordDrill, tel: 036-15 21 33  

Elmia NordDrill är en mässa för hela den nordiska borrbranschen och arrangeras av Elmia tillsammans med borrorganisationerna MEF, DBF, NBF, Poratek, Avanti, Geotec och FAB.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.