Följ Elmia AB

Program med över 300 mjölk- och köttdjur på Elmia Lantbruk i höst

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2018 08:33 CEST

– Mjölkbönderna blir färre och det är allt mer angeläget för branschfolket att träffas, säger Britt-Marie Jafner, som håller ihop programmet för djurvisningarna på Elmia Lantbruk i höst.

Det brukar vara djuren som bedöms på Elmia Lantbruk. Till hösten är det även människornas tur, bland annat i ett nordiskt mästerskap i Showmanship. Över 300 djur kommer finnas på mässan, varav 170 mjölkkor. Programmet är nu klart för höstens visningar av mjölk- och köttboskap.

Första dagen blir det visningar av alla djur samt tävlingar i Showmanship. Det är också ungdomarnas dag. Torsdagen är köttrasernas dag och sista dagen, fredagen, är vikt för mjölkkor. De mjölkraser som deltar är är jersey, SRB och holstein. De bedöms och tävlar i klasserna SARA samt SRB- och holsteinchampion. På köttsidan deltar hereford, charolais, blond, simmental, limousin och angus. Här koras även Best in show.

Arrangörer av bedömningar och tävlingar är rasföreningarna för mjölk- och köttraserna i samarbete med Elmia och tidningarna Husdjur och Nötkött. Men enligt Britt-Marie Jafner från Tidningen Husdjur är det viktiga vare sig äran eller prispengarna.

– Mjölkbönderna blir färre och det är allt mer angeläget för branschfolket att träffas. Dessutom är det här människor som tycker om djur och har glädje och nytta av att utbyta erfarenheter med varandra, säger hon.

Apropå människor så kommer även deras prestationer att bedömas. Det blir ungdomstävlingar i Showmanship med både kött- och mjölkdjur, SM för köttdjur och därtill nordiskt mästerskap i Holstein Showmanship.

Elmia Lantbruk 2018 blir återigen mötesplatsen för hela det svenska lantbruket. Se djurprogrammet och andra programpunkter på mässans webbplats.

Elmia Lantbruk 24-26 oktober 2018

Elmia Lantbruk är affärsarenan som skapar förutsättningar för ett starkt svenskt lantbruk. Ett hållbart och lönsamt lantbruk med tillväxt. Ett lantbruk där det finns plats för såväl ett stort hjärta för näringen, som en nyfikenhet på innovativa vägar framåt i en konkurrensutsatt och allt mer digital värld.

Fokus: Smart Lantbruk
Hur kan digital teknik, robotik och sensorer stärka svenskt lantbruk? På mässan belyser vi ämnet för att visa på lösningar som finns idag, men framför allt för att hitta utvecklingsmöjligheter för branschens olika delar. Välkommen till den nationella fackmässan för hela det svenska lantbruket.
www.elmia.se/lantbruk

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.