Följ Elmia AB

​Rekordstort intresse för innovationer inom samhällsbyggande

Pressmeddelande   •   Mar 16, 2015 10:57 CET

Intresset är mycket stort för Position 2015, Sveriges största kongress och mässa med inriktning på geografisk informationsteknik 17-19 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. Elmia är arrangör för mässdelen av arrangemanget, en av flera mässor som arrangeras av Elmia på andra orter än Jönköping.

– Vi finns där våra kunder vill att vi ska finnas. Det här är ett av flera exempel på att vi genom våra branschsamarbeten, vår struktur och vår rutin enkelt kan vara verksamma på flera orter landet runt som mässarrangör, säger Jörgen Nyström, mässansvarig för Position 2015.

Elmia arrangerade förra året mässorna MellanskogsElmia i Sala och Elmia Städ i Piteå, två andra exempel på behov av nya marknadsplatser från olika branscher.

Ett 50-tal ledande aktörer inom branschen för geografisk informationsteknik kommer nu att visa nya produkter och tjänster på Position 2015, allt från verktyg och utrustning för mätteknik till tekniska system för geografisk IT.

Stort kongressintresse

Intresset är också mycket stort för kongressdelen av Position 2015, som till stor del handlar om att effektivisera planerings- och byggprocesser med hjälp av ny informationsteknik.

– Vi har fått ett mycket stort gensvar för vårt initiativ att arrangera landets hittills största kongress inom innovativt samhällsbyggande. Glädjande har vi hela 1 400 deltagare och anmälningarna fortsätter att strömma in, säger Lennart Sjögren, t f kanslichef för ULI Geoforum,som ansvarar för kongressdelen av Position 2015.

Bland talarna på kongressen märks till exempel Ed Parsons, Googles chefsutvecklare, som bland annat kommer att tala om hur Google Maps under de tio år som verktyget funnits har gjort alla till användare av modern kartteknik.

– Frågor om öppna data och digital planprocess blir två heta frågor under kongressen, säger Lennart Sjögren.

Media bjuds in att delta. Anmälan om deltagande sker till info@position2015.se

Inledningssession kl 10.00 tisdagen den 17 mars

Position 2015 – innovationer för samhällsbyggande är en kongress och en fackmässa inom samhällsbyggnadsområdet med inriktning på geografisk informationsteknik, IT-stöd till samhällsbyggnadsprocesserna, e-tjänster samt visualisering och kommunikation.

Mässan arrangeras av Elmia i nära samarbete med föreningarna Kartografiska Sällskapet, Samhällsbyggarna, Sveriges Kart- och Mätningstekniska förening, Svenska Kommunal-Tekniska föreningen och ULI Geoforum, som ansvarar för kongressen och dess innehåll.

Arrangemanget äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö den 17-19 mars 2015.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.