Följ Elmia AB

Robotkonferensen på Elmia förlängs till två dagar

Pressmeddelande   •   Feb 28, 2019 14:03 CET

Hur ska små och medelstora företag i Sverige komma i gång med robotiseringen? Svaret ges på Elmia i Jönköping under Robotkonferensen den 11–12 september.

– Vi har satt samman två dagar som ger maximal nytta för små och medelstora företag, säger Björn Langbeck, industriell expert på Tillväxtverket.

Konkreta exempel, studiebesök och givande seminarier med fokus på små och medelstora företag. På Robotkonferensen visas möjligheterna med dagens robotik genom bland annat föreläsningar och en mini-mässa.

– Små och medelstora företag måste börja ta till sig det här idag för att vara beredda imorgon när det kommer ny teknik. Det går inte att vänta. Därför fokuserar vi på att visa exempel från företag som inte är allt för stora. Vi vill att besökarna ska tänka: Kan de så kan vi, säger Björn Langbeck.

I år är det första gången som Robotkonferensen arrangeras under två dagar. Dag ett bjuder på ett traditionellt konferensprogram medan dag två ger möjlighet för studiebesök eller fördjupningsseminarier på utvalda områden.

– Vi har ett väldigt intressant konferensprogram med bra talare och aktuella teman som smart industri, Robotlyftet och hur du kommer i gång med ditt automationsprojekt. Jag vill även lyfta passet där vi visar bra exempel på automationslösningar från såväl mindre som större tillverkningsföretag, säger Ove Leichsenring, projektledare på Swira.

Robotkonferensen vänder sig till små och medelstora företag som är i startgroparna att börja digitalisera och robotisera verksamheten. Målgruppen är främst personer i företagsledningar, tekniska chefer samt produktionschefer.

– Mitt tips är att ni åker två från företaget för att dela med er av erfarenheter och reflektioner under konferensen. Detta är ett utmärkt tillfälle att få direktkontakt med experter och leverantörer. Mellan seminarierna kommer det att finnas gott om tid att prata med föredragshållare och utställare om specifika frågor, säger Björn Langbeck.

Konferensen anordnas av SWIRA (Swedish Industrial Robot Association) i samarbete med Tillväxtverket, som är med och delfinansierar, FKG, Robotdalen, Elmia Automation och Svenska Automationsgruppen.

För mer information, kontakta:

Ove Leichsenring, projektledare SWIRA

ove@swira.se, 070-534 49 13

Ann Kittendorff, projektledare Elmia

ann.kittendorff@elmia.se, 036-15 21 49 

Elmia - mässarrangören i Jönköping

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster. Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch. Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

http://www.elmia.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.