Följ Elmia AB

Silvermedaljören från VM Fredrik Jönsson kommer till Elmia Scandinavian Horse Show!

Pressmeddelande   •   Sep 25, 2018 10:00 CEST

Fotograf: Haide Westring

46-årige rookien Fredrik Jönsson var den stora sensationen för Sveriges del i Ryttar- VM i Tryon, USA. Han var klippa i hopplaget som vann silver och därtill bästa svensk med en åttondeplats individuellt. Nu kommer han till Elmia Scandinavian Horse Show!

– Elmia Scandinavian Horse Show har verkligen etablerat sig som en topptävling i Sverige och det ska bli otroligt kul att få komma dit och tävla, säger Fredrik Jönsson.

Fredrik Jönsson må vara rookie i hoppningens VM, men han har en lång ryttarkarriär bakom sig och redan sedan tidigare ett mästerskapssilver under bältet. 1989 red han tillsammans med bland andra Peder Fredricson hem lagsilvret i junior-EM i fälttävlan i Lausanne, Schweiz. Han red också fälttävlan i OS i Atlanta, USA, 1996. Liksom Peder är han uppvuxen på Flyinge och har haft sin far Jan Jönsson, bronsmedaljör i OS i fälttävlan 1972 och professor i ridkonst vid Sveriges lantbruksuniversitet, som mentor.

Det var vid förra årets Falsterbo Horse Show som Fredrik klev upp i de stora sammanhangen i hoppningen. Då kom han och Cold Play in som reserver i sista stund och skrällde med en sjundeplacering i prestigefyllda Longines Falsterbo Grand Prix. Under året som gått har Fredrik och Cold Play tagit flera placeringar internationellt och även vunnit en Grand Prix i Vejer de la Frontera, Spanien. I år har han också ridit i det svenska Nations cuplaget.


Köp dina biljetter här: https://jkpg.com/sv/elmia-scandinavian-horse-show

Presskontakt: Lisen Bratt Fredricson lisen@grevlunda.com

Sylve Söderstrand sylve@jumpclub.se

Jana Wannius wannius@falsterbohorseshow.com

Elmia Scandinavian Horse Show anordnas 10-14 oktober av Elmia AB och Scandinavian Horse Event Production AB.

Scandinavian Horse Event Production är ett eventföretag som drivs av Lisen Bratt Fredricsson, Sylve Söderstrand
och Jana Wannius.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen mässor inom en rad affärsområden,
inklusive kongresser, konferenser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.