Följ Elmia AB

​Smakfullt och grönt med vårkänsla

Pressmeddelande   •   Apr 24, 2015 11:30 CEST

Våren är här, den mest välkomna gästen av alla! Och visst suktar både händer och ögon efter att få möta och känna grönt, skönt, nytt och fräscht. Allt detta har vi samlat på premiären för Elmia Vårsalong 24-26 april: Mitt kök-mässan, Hem & Villa och Elmia Trädgård – alla med härlig inspiration till mat och dryck, inredning, hem och trädgård. Smaka, känn och njut!

Maten är i fokus på många sätt på Elmia Vårsalong. Mitt kök-mässan är en njutning och fest för både gom och ögon. Vi har samlat några av Jönköpings bästa restauranger i vår Food Court – Smaka på Jönköping. Där dukar Restaurang Sjön, Den Småländska Kolonin, Grand Hotel, Ester Kök & Bar och Hooks Herrgård upp läckerheter gjorda på lokalt producerade råvaror.

Mannerström och Matpatrullen

Missa inte heller mästerkocken Leif Mannerström som fredagen den 24 april kl. 12.30 äntrar Mitt kök-scenen. Han fortsätter sin kampanj för att få politiker och myndigheter att förstå matens stora värde för välbefinnandet och utmanar storköken med sin lunchlåda för 150 personer som han lagar till på scen, med samma budget som kommunerna. Samtidigt presenterar SPF Seniorernas Matpatrull sin nya rapport om miljö, service och smak på mat och servering på länets äldreboende.

Ögon och smaklökar får också sitt när Grand Hotel bjuder upp till Afternoon Tea lördag och söndag eftermiddag. Grand Hotel dukar upp sin tolkning av den engelska klassikern och tipsar också om hur du lyckas med att göra fina och goda cupcakes.

Vårfint hemma

Våren är också tiden för att starta olika ombyggnadsprojekt därhemma, små som stora, ute som inne. Vad passar väl då bättre än att kunna ta med både ritningar och tankar och ta chansen att få hjälp och råd på vägen. På Hem & Villa finns experterna redo för att svara på de klurigaste frågorna, allt från badrumsrenovering till vad du ska tänka på när du äntligen ska börja bygga den där sköna uteplatsen i trädgårdens grönska. Alla mässdagar finns den tv-kända snickarprofilen Björn Christiernsson på plats och ger olika byggnationsråd. Badrumsexperten Tore Söderberg hjälper till med kreativiteten och guidar bland smarta lösningar för fräscha badrum.

Trendig trädgård

Vårens trender för trädgården har en särskild plats på Elmia Vårsalong. Varje mässdag guidar stylisten Malin Hidesäter och kreatören Fredrik Larsson publiken genom årets hetaste trädgårdstrender på inspirationsforumet Elmia Trädgård. Varje dag berättar också örtterapeuten och hudterapeuten Annika Svedberg om nyttiga ogräs och hur man kan ta tillvara på örter i trädgården som gör nytta både för kropp och själ.

– Med Elmia Vårsalong vill vi skapa en riktigt bra, inspirerande och återkommande vårlig träffpunkt för alla. Mat, dryck, hus, hem och trädgård känns rätt att börja med och vi hoppas att det faller många i smaken. Vi har samlat allt det där som gör att man får en riktigt god smakstart på våren, här finns något för alla, säger Jörgen Nyström, mässansvarig för Elmia Vårsalong.

Läs mer om Elmia Vårsalong och se hela programmet på www.elmia.se/varsalong

Följ Elmia Vårsalong på Facebook: https://www.facebook.com/elmiavarsalong


Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.