Följ Elmia AB

Svensk produktion i världsklass

Pressmeddelande   •   Feb 10, 2014 11:17 CET

Eva Wigren på Teknikföretagen är en av talarna på den återkommande teknikkongressen ”Forum för drivkraft”, som anordnas i samband med Elmia Automation. Temat för året är ”Automation för svensk konkurrenskraft”. Enligt Eva har automation en självskriven roll i Sveriges framtid som attraktivt industriland.

- Med automation har vi alla möjligheter att skapa svensk produktion i världsklass. Om satsningarna uteblir eller om vi prioriterar fel är det svårt för Sverige att konkurrera med resten
av världen, säger Eva Wigren, chef Industriell utveckling, Teknikföretagen. 

Nyckelfrågan för svensk industri
Kongressen anordnas av Hydraulik- och Pneumatikföreningen den 5 maj i Jönköping. I sitt föredrag kommer Eva att fokusera på de satsningar som görs för att lyfta kompetensen i Sverige inom produktionsteknikområdet. Hennes stora engagemang för att göra svensk produktion mer konkurrenskraftig går inte att ta miste på.
- Kompetensförsörjningen är en av nyckelfrågorna för svensk industri. Automation är ett viktigt område som kräver ökad kunskap på flera nivåer. En del av ansvaret ligger hos beslutsfattarna, en annan hos företagen. Med rätt kompetens kommer också små företag att våga satsa på automation och få möjligheten att växa.

Snabbare, effektivare och kunnigare
När begreppet re-industrialisering nämns är Eva noga med att påpeka att man måste ställa sig frågan om vilken roll Sverige ska ha som industriland i framtiden. Vad är det egentligen som kan återinföras? Vilken är Sveriges nisch? 
- Vi måste vara snabbare, effektivare och kunnigare än våra konkurrerande länder för att Sverige ska vara attraktivt som produktionsland. Jag har väldigt svårt att tro att Sverige kommer gå tillbaka till stora, personalkrävande industrier. Den tiden är förbi sedan länge. Nyckeln till högre produktivitet är att vi utvecklar och behåller kunskapen inom Sverige. Implementering av ny teknik som t ex automationslösningar är en annan. Då kan vi fortsätta att vara experter på att leda, organisera och utveckla komplex produktion.

Elmia Automation är den ledande automationsmässan för tillverkningsindustrin och arrangeras 6-9 maj i Jönköping.


Elmia AB

Elmia AB är en av Nordens ledande mäss- och mötesarrangörer. Just nu är vi inne i en stor förändringsprocess med sikte på att fortsätta växa och stärka vår position både i Sverige och internationellt. Elmia har lagt fast en ny strategisk inriktning med fokus på att bli ledande inom ett antal prioriterade marknader.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.