Följ Elmia AB

​Vad blir nästa års trädgårdsprodukt?

Pressmeddelande   •   Sep 29, 2015 09:00 CEST

Nu är nomineringarna klara till Elmia Garden Award – Årets Trädgårdsprodukt 2016. Tio nya smarta produkter tävlar om titeln och alla visas upp på Elmia Garden i Jönköping 29-30 september.

Redskap för att skapa krukor, moduler för att bygga fondvägg, ett krukset, en LED-lampa, återvunnen jord, ett soldrivet bevattningssystem, en spaljébox, byggmoduler för att odla på höjden, ett nytt blåkorn och en trädgårdshortensia för kallt klimat är de produkter som har chansen att bli nästa års vinnare i trädgården.

Elmia Garden Award är en utmärkelse med tyngd och status i branschen. Tävlingens syfte är att främja goda trädgårdslösningar och genom åren har många smarta och innovativa produkter presenterats. Den senaste vinnaren var MicroGarden, en odlingskruka i mikrofiber, som snabbt blev en succé för tillverkaren Urbanero.

– Det har varit ett galet hektiskt år med väldigt mycket arbete och det har gått långt över förväntan. Vi har fått återförsäljare i Sverige, Finland och Danmark, samt en rad kunder från andra länder, vilket är oerhört stimulerande och roligt.Dessutom har vi knutit kontakter med engagerade odlare, inte bara i Sverige utan i Europa och USA också, som delar vår idé om att alla ska kunna odla allt, överallt, och vi ser hur våra produkter skapar odlingsglädje och grönska både här och där, vilket ger en härlig känsla, säger Olof Nauclér, som både designat MicroGarden och driver Urbanero.

Pris med stor betydelse

Eftersom företaget är nykomlingar i branschen med en ny sorts produkter hade priset Elmia Garden Award också en särskild stor betydelse, menar han.

– Det har gett en rejäl skjuts i intresset för vårt företag och våra produkter, både från media och från branschen, på ett sätt som vi hade haft svårt att skapa själva. Utnämningen bidrog också med en hel del trovärdighet. På ett rent personligt plan var det också väldigt roligt att få den uppskattningen från juryn - att de såg de fördelarna i de funktioner jag själv jobbat så mycket, och så länge, med att få fram, säger Olof Nauclér.

Premiärvisas på mässan

De bidrag som tävlar om att bli nästa succéprodukt kommer att visas upp för första gången alla tillsammans på Elmia Garden den 29-30 september. Vinnaren, den som sedan blir Årets Trädgårdsprodukt 2016, utses i mars.

I juryn för Årets Trädgårdsprodukt/Elmia Garden Award ingår Christina Säll, chefredaktör för Riksförbundet Svensk Trädgårds tidning Hemträdgården, Simon Irvine, trädgårdsdesigner på Läckö Slott och Magnus Åström, creative director på Blink.

– Det är en spänd bransch som knappt kan vänta till våren på att få veta. Redan efter mässan vill många vara med och tycka till och gissa vem vinnaren ska bli, och vi är oerhört stolta över att ha ett pris som berör den stora gruppen trädgårdsintresserade både i och utanför landet så mycket, säger Henrik Landén, mässansvarig för Elmia Garden.

För mer information om Elmia Garden Award och Elmia Garden kontakta Henrik Landén, mässansvarig, tel: 036- 15 22 57

Läs mer om Elmia Garden här: www.elmia.se/garden

Elmia Garden är en renodlad fackmässa för dig som jobbar inom trädgårdsdetaljhandeln och park- och markanläggning. Genom åren har den vuxit fram till att bli norra Europas viktigaste mötespunkt för branschen, såväl nationellt som internationellt. Utställarna erbjuder växtmaterial, odlingsteknik och produkter, krukor och trädgårdsdekorationer och andra produkter eller tjänster till kunder inom den gröna näringen. 

Elmia Garden är en renodlad fackmässa för alla som jobbar inom trädgårdsdetaljhandeln och park- och markanläggning. Genom åren har Elmia Garden vuxit fram till att bli norra Europas viktigaste mötespunkt för branschen, såväl nationellt som internationellt.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.