Följ Elmia AB

Välkommen tillbaka till Sveriges största mötesplats för det hållbara samhället

Pressmeddelande   •   Sep 01, 2016 11:32 CEST

Den 27–29 september arrangeras VA-mässan, Fjärrvärmemässan och Elmia Avfall & Återvinning på Elmia i Jönköping. Under ett och samma tak skapas Sveriges största mötesplats för frågor som berör ett hållbart samhälle.

377 utställare har redan bokat monter och med mindre än en månad kvar tills mässorna startar är de alla i full gång att planera sina mässaktiviteter. Även för besökarna är det hög tid att börja förbereda kontakt med viktiga utställare och besök i montrar med relevanta produkter och nyheter.

– Det är betydligt större chans att lyckas med mässbesöket om det är väl förberett. Kolla därför igenom mässkatalogen i god tid och kryssa för intressanta utställare och programpunkter. Jag är säker på att de tre mässorna blir en givande och intressant mötesplats för alla som är intresserade av ett hållbart samhälle, säger Henrik Landén, mässansvarig för VA-mässan och Fjärrvärmemässan.

Premiär för Speakers’ Corner

En av nyheterna i år är Speakers’ Corner. Till en öppen scen har forskare och experter bjudits in för att svara på besökarnas egna frågor om VA. Under tre dagar behandlas över 20 ämnen och efter respektive föreläsning ges oberoende tips och råd.

VA och avfallshantering idag och i framtiden

VAs seminarieprogram innehåller hela 60 timmar av intressanta föreläsningar om de absolut viktigaste ämnena för närvarande. Det handlar om nya reningstekniker, strategier för klimatanpassning och säkring av framtidens dricksvatten för att nämna några. Samtidigt granskar avfallssidan framtiden för kommunernas avfallshantering. I två halvdagsseminarier belyses temat kommunsamverkan och ekonomi. Här diskuteras utmaningar med samverkan och viktiga redovisningsfrågor tillsammans med forskare och politiker.

Besökare möter utställare i olika format

I hallarna arrangeras dagligen intressanta föredrag, utfrågningar och andra aktiviteter på respektive scen. Det blir bland annat trendspaningar, 3D-visualisering av skyfall och stigande havsnivåer samt diskussioner om nuläget för den svenska avfallshanteringen och återvinningen. På VA-sidan ges besökarna möjlighet att följa med på temavandring i hallarna. Utställarna som möter upp vandringarna kommer i år att presentera det senaste inom avloppsvatten, biogas, styr- och reglerteknik, dricksvatten, energieffektivisering samt schaktfri ledningsförnyelse.

Första gången VA-mässan, Fjärrvärmemässan och Elmia Avfall & Återvinning arrangerades under parollen ”mötesplatsen för det hållbara samhället” var 2014.

– De tre mässorna har en tydlig koppling till varandra och vi har sett att synergieffekterna av att arrangera dem samtidigt är stora. Som besökare ska man givetvis passa på att besöka samtliga tre mässor för att få ny kunskap och nya idéer för framtiden, säger Tanja Lundberg, mässansvarig för Elmia Avfall & Återvinning.

Mötesplatsen för det hållbara samhället arrangeras i samarbete med:

  • Svenskt Vatten
  • Föreningen Vatten
  • Cirkulation
  • VARIM
  • VA-Guiden
  • Havs- och Vattenmyndigheten
  • Energiföretagen Sverige
  • Avfall Sverige

Läs mer om utställarna, aktiviteterna och seminarierna på:

www.elmia.se/va-massan

www.elmia.se/fjarrvarmemassan

www.elmia.se/avfall

För mer information:

Tanja Lundberg, mässansvarig för Elmia Avfall & Återvinning, 036-15 21 03, tanja.lundberg@elmia.se

Henrik Landén, mässansvarig för Fjärrvärmemässan och VA-mässan, 036-15 22 57, henrik.landen@elmia.se

Elina Lejon, kommunikationsansvarig för VA-mässan, Fjärrvärmemässan och Elmia Avfall & Återvinning, 036-15 21 21, elina.lejon@elmia.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.