Följ Elmia AB

Vem är årets talang bland unga ryttare?

Pressmeddelande   •   Sep 29, 2017 13:55 CEST

Vem är årets talang bland landets unga hoppryttare? På Elmia Scandinavian Horse Show delar Runsten Equestrian för första gången ut priset Runsten Equestrian Promoting Talent – ett pris som ska gå till någon som både är en förebild och visat extra kämpaglöd.

– Syftet med att dela ut priset är ytterligare ett steg fram i Runsten Equestrians satsning på unga begåvade ryttare säger Per Dahlgren, tävlingsledare, Runsten Equestrian Games.

Runsten Equestrian Promoting Talent är ett pris baserat på de sportsliga framgångarna. De ska gå till någon som lyckats kvalificera sig till Elmia Scandinavian Horse Show i någon av de fyra klasserna för unga ryttare – juniorer, young rider, children eller ponny.

En jury från Runsten Equestrian tar fram nomineringarna och gör även den slutliga bedömningen av segrare under tävlingsdagarna på Elmia Scandinavian Horse Show. Nomineringarna baseras på de kriterier Runsten Equestrian särskilt vill uppmärksamma – en ung ryttare som både haft sin bästa framgång under året och är en god förebild som visat extra kämpaglöd.

Elmia Scandinavian Horse Show arrangeras 25 – 29 oktober på Elmia i Jönköping och samlar nationella tävlingar i hoppning med klasser från ponny till senior elit. Priset Runsten Equestrian Promoting Talent delas ut på stora arenan i en paus under tävlingarna och består förutom av äran av 10 000 kronor, pengar som är öronmärkta att gå till träning.

– Vi vill sponsra den utsedda ryttaren med träning för att stötta dennes framgångar och utveckling. Det priset vill vi dela ut där alla de unga ryttarna befinner sig de här dagarna, eftersom Elmia Scandinavian Horse Show är en av de största ungdomstävlingar i Sverige under året, säger Per Dahlgren.

För mer information kontakta:
Per Dahlgren, tävlingsledare Runsten Equestrian Games, tel: +46 708 11 30 83

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.