Följ Elmia AB

Volkswagen Grand Prix och Rising Star tillbaka på Elmia

Pressmeddelande   •   Maj 18, 2018 13:00 CEST

Även i år har Volkswagen glädjen att tillsammans med Agria Djurförsäkring presentera Volkswagen Grand Prix. I år görs endast ett nedslag och inga kval. Det är under Elmia Scandinavian Horse Show allt gäller!

I Volkswagen Grand Prix får Sveriges bästa hoppryttare möjlighet att tävla på internationell nivå i Sverige. Förra året segrade Peder Fredricson i klassen före holländska Stefanie van den Brink, med Henrik von Eckerman på tredjeplats.

- Det ska bli roligt att återigen få arrangera Volkswagen Grand Prix i samarbete med Agria Djurförsäkring. Vi har haft stor glädje av samarbetet med ridsporten där det finns en bra och naturlig koppling till våra fyrhjulsdrivna bilar, säger Therese Jonsson, eventansvarig VW Transportbilar.

- Vi är oerhört glada och stolta över att man väljer att komma tillbaka till Elmia Scandinavian Horse Show, säger Sylve Söderstrand, tävlingsledare. Det är fantastiskt att Volkswagen fortsätter att satsa på ridsporten och att Agria Djurförsäkring är med som samarbetspartner i klassen.

Volkswagen tar tillbaka den populära amatörtouren Volkswagen Rising Star till Elmia, även här med Agria Djurförsäkring som samarbetspartner. Nu utökat till Rising Star Gold 130-hoppning och Rising Star Silver på 120, som är originaltouren från förra året.

- Det är roligt att få ge fler ryttare på denna nivå möjlighet att tävla på Elmia, säger Mikael Theoren, affärsområdeschef Häst & Lantbruk, Agria Djurförsäkring.

Från den 1 juni finns möjlighet att börja kvala på samtliga regionala tävlingar och högre i hela landet. Mer information om regler kommer att publiceras inom kort på evenemangets hemsida.

Presskontakt: Lisen Bratt Fredricson lisen@grevlunda.com, Sylve Söderstrand sylve@jumpclub.se, Jana Wannius wannius@falsterbohorseshow.com

Elmia Scandinavian Horse Show anordnas 10-14 oktober av Elmia AB och Scandinavian Horse Event Production AB.

Scandinavian Horse Event Production är ett eventföretag som drivs av Lisen Bratt Fredricsson, Sylve Söderstrand och Jana Wannius.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen mässor inom en rad affärsområden, inklusive kongresser, konferenser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.