Följ Elmia AB

Molnbaserade tjänster och batteridrift på frammarsch

Nyhet   •   Sep 12, 2017 09:10 CEST

Det är ingen tvekan längre; batteriernas frammarsch inom grönyteskötsel är stark – och det är inte bara miljön som vinner på det. Att arbeta med batteridrivna maskiner är även en viktig arbetsmiljöåtgärd. Vibrationerna minskar, arbetet blir tystare och kan utföras under längre tid och på tidiga/sena tider, utan att omgivningen störs.

Under Elmia Park 26-28 september hoppas Husqvarna, genom att visa en hel del av sina batteridrivna nyheter, också kunna hjälpa till att slå ihjäl myten om att batteridrivna maskiner har sämre kapacitet än motsvarande bensindrivna.

-Ja, i år är mycket av det vi visar på Elmia Park batteridrivet, säger Thomas Fingal, försäljningschef för professionella grönyteprodukter på Husqvarna. Vinsterna både för den som ska utföra arbetet och för omgivningen är stora. Dessutom erbjuder de en bra driftsekonomi.

Ett allt större fokus på smarta tjänster för grönytebranschen är en del i Husqvarnas utveckling. Den molnbaserade tjänsten Fleet Service är ett exempel, som både hjälper till att optimera kapaciteten i maskinflottan och att visa att maskinerna används på rätt sätt samt se till att de servas i tid och därmed får en ökad livslängd. Under mässan visar Husqvarna även robotgräsklippare, som blir ett allt vanligare inslag också i offentliga miljöer.

– Vår viktigaste målgrupp är verksam inom grönyteskötsel – det är på Elmia Park vi får tillfälle att träffa så väl dem som utför det dagliga arbetet som entreprenörer, park- och kyrkogårdsförvaltningar och andra viktiga kunder. Att inte delta i Elmia Park vore otänkbart. Här kan vi ha en direkt dialog med kunderna – vi får höra deras önskemål och erfarenheter. De dialogerna hjälper oss att både utveckla nya produkter och tjänster som kan underlätta arbetet inom grönyteskötsel, avslutar Thomas Fingal.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.