Följ Elmia AB

Ökade möjligheter med internationalisering

Nyhet   •   Okt 05, 2015 11:27 CEST

Blir det fler affärsmöjligheter? Ökar innovationsgraden? Och vilken nytta kan bygg- och anläggningsbranschen i Norden dra av den ökande internationaliseringen? De frågorna besvaras under Elmia Nordic Road och nyckelseminariet Nordic civil works in an international perspective.

En röd tråd genom seminariet blir att besvara tre korta frågor – vad är en svensk leverantör, vad är en internationell leverantör och vad skiljer dem båda åt? Följdfrågan är sedan given: vad kan vi dra för nytta av den ökande internationaliseringen?

Svaren kommer från en panel av ledande företrädare för beställare, konsulter och entreprenörer utifrån ett internationellt perspektiv.

– Det är en väldigt tung uppställning som har stor erfarenhet från såväl svenska som internationella projekt, säger Erik Lööv, Trafikverkets projektchef för Projekt Hallandsås och moderator under seminariet:

– Vi verkar i en internationell värld och vi måste därför se vad det finns för möjligheter med den verkligheten. Ökar innovationerna? Ökar konkurrensen? Jag tänker fråga panelen dels varför det har blivit så här, dels varför vi vill ha en internationalisering, säger han.

Internationaliseringen i fokus
Seminariet riktar sig till hela anläggningsbranschen och inleds med två 20 minuter långa föreläsningar. Den avslutande paneldebatten knyter samman svaren i en sammanfattande diskussion.

– Du ska komma och lyssna på seminariet om du vill förstå vilka möjligheter internationaliseringen innebär för beställare, konsulter och entreprenörer när det gäller nya affärer och ökad innovationsgrad, säger Erik Lööv.

"Nordic civil works in an international perspective"
Torsdag 8 oktober 13.00–14.00.

Moderator: Erik Lööv, Trafikverkets projektchef för Projekt Hallandsås.

Föreläsare: Svend Armland, tidigare Bilfinger & Berger.
Föreläsare: Adam Whenman, Technical Director, WSP Group India.
Paneldebatt: Mark Baynham, Client Manager in Continental Europé, CH2M
Adam Whenman, Technical Director, WSP Group India.
Harri Yli-Villamo, Vice President VR Track OY, VR Infrapro.
Bo Larsson, Project Director, Westlink, Trafikverket.
Björn Östlund, Business Area Manager, Urban Planning, ÅF Infrastructure AB.
Mats Karlsson, Head of Department, Technology and Environment, Trafikverket.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.