Följ Elmia AB

Bayersk skogsmässa lockar många

Pressmeddelande   •   Jan 14, 2016 08:00 CET

Intresset är stort för skogsmässan KWF-Tagung, som arrangeras i Bayern den 9-12 juni. Mässan arrangeras vart fjärde år och är startskott för Elmia Wood 2017 på den internationella arenan.

— Vi har nått en rekordnivå i antal utställare så här lång tid innan mässan. Det är ett tydligt tecken på det stora intresset, säger mässansvarige Thomas Wehner, som är mycket nöjd med årets mässområde.

KWF-Tagung arrangeras varje gång i olika tyska delstater, och denna gång hoppas man kunna locka 50 000 besökare till bayerska Roding i södra Tyskland.

Många svenska företag kommer att finnas på plats i de tyska skogarna för att möta den centraleuropeiska marknaden. Förutom egen monter finns det möjlighet för svenska företag att ställa ut i ett centralt beläget ”svensktorg” på mässområdet.

Markskoning och mindre maskiner

Det övergripande temat för mässan är ”Skog – Människa – Marknad – Hållbara synergier”. Ett par teman som kommer att stå i fokus är markskoning och mindre skogsmaskiner.

— Intresset för småskalig avverkningsteknik ökar i Tyskland. Här ligger ni svenskar före oss i hur ni använder mindre maskiner även i professionellt skogsbruk, säger Thomas Wehner.

Förutom mässa med visning av nya produkter och tjänster bjuder KWF-Tagung på kongress och exkursioner. Exkursionsdelen ska visa hela avverkningsprocessen genom 25 stationer ute i skogen, där experter finns på plats för demonstrationer och diskussioner.

Den 17:e upplagan av KWF-Tagung äger rum 9-12 juni 2016. Kongressen pågår den 9 juni och exkursionerna 9-11 juni. Elmia är internationell representant för KWF i Skandinavien sedan många år. För mer information kontakta Veronika Albert, kommunikationsansvarig för Elmias skogsmässor, veronika.albert@elmia.se, tel: 036 15 22 34

Det går också bra att kontakta KWFs mässledning direkt: Thomas Wehner, mässansvarig, tel +49 6078 785 31, thomas.wehner@kwf-online.de

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.