Följ Elmia AB

En samlad industri med fokus på affärer

Pressmeddelande   •   Nov 11, 2016 15:03 CET

Sveriges största industrievent, Elmia Subcontractor, har återigen stärkt sin position som den främsta marknadsplatsen. Med nya affärer och viktiga diskussioner.
– Vi lyfter industrins centrala frågor just idag, visar på morgondagens tekniska möjligheter och förstår kraften i ett handslag vid affär,säger Karla Eklund, mässansvarig Elmia Subcontractor.

Elmia Subcontractor är alltid en spegling av vad som händer i industrin och hur den mår. De samlade underleverantörerna ger tillsammans med besökarna en tydlig bild av läget, samtidigt som alla möten dem emellan skapar starka affärsmöjligheter. Och den skakiga omvärlden till trots har fokus på mässgolvet varit tydligt inställt på business. Konkreta projekt har diskuterats och många affärer har gjorts i montrarna.
– Vi har fått väldigt många nya kontakter och heta prospekt att jobba vidare med. Och i onsdags kom en befintlig kund och berättade att de tar hem sin produktion från Asien och lägger den hos oss. Ett fantastiskt besked, säger Daniel Petersson, vd Gårö Plåtprodukter.
– Det här är den stora handelsmötesplatsen för verkstadsindustrin i Sverige. Affärer görs i den personliga kontakten, i ett handslag i förtroendet mellan två människor, sa Martin Lidén, Vice President & Head of Car Purchasing, Volvo Car Group,i samband med att han deltog i veckans paneldiskussion Framtidens inköp.

Mässan presenterade i år flera nya event och aktiviteter för att sätta extra strålkastarljus på industrins agenda och bygga nya plattformar för utveckling och affärer. Subcontractor Direct – nyhetsstudio med två scener och ett ständigt flöde av diskussioner och debatter – och Interior Competence & Components – en egen arena för inredningsbranschens leverantörer. Två satsningar som föll mycket väl ut. Tillsammans med industrins samlade kompetens gör detta mässan till ett starkt drivhjul för utveckling.
– Teknikutvecklingen är exponentiell just nu, vilket gör att just att nätverka, träffa andra och lära sig av varandra är extremt viktigt för att stärka tillverkningsindustrin i Sverige, sa Anders Lilja, Senior Director Manufacturing, Husqvarna Group.

Onsdagens nyhet om utgången i det amerikanska presidentvalet blev ett självklart samtalsämne såväl på mässgolvet som i analyser på scen.
– Många av underleverantörerna är i hög grad beroende av den amerikanska marknaden. Men sitt still i båten. Vänta och se vilken politik han kommer att föra, var Fordonskomponentgruppens vd Fredrik Sidahls råd till företagen.

Sammantaget har veckan visat mässans roll som nav i den svenska industrin tydligare än någonsin.
– Jag vill rikta ett stort tack till alla medverkande och önska stort lycka till med de nya affärerna, säger Karla Eklund.

Röster från mässan:

”Det är spännande att se nya produkter som bara är möjliga att göra tack vare ny teknik. Det kommer definitivt att inspirera till nya lösningar och driva på utvecklingen”
Piet Bandell, Managing Director, Fiber Tec Europé BV, Nederländerna.

”En stor andel av våra affärer i dag kommer från Elmia Subcontractor. Det är därför som vi är med i år igen.”
Johan Bunse, försäljningschef, RUPF Industries Skandinavien

”Elmia Subcontractor är vårt största kundevent under året.”
Niclas Forsström, vd, Fristad Plast

”Jag har varit med på många internationella matchmaking och Subcontractor Connect är en av de bästa. Det är bra upplagt, bra organiserat och med en social tillvaro efter mötena som är mycket positiv.”
Dan Svensson, Director Strategy & Special Projects, Senior Advisor Quality & Customer Satisfaction, Volvo Buses

”På Elmia får vi chansen att visa alla våra produkter och att vi kan göra olika saker. Utställare, kunder, inköpare och projektgrupper samlas under ett tak och vi ser en stor affärsnytta med att finnas på plats. För oss är det självklart att närvara.”
Lars Wester, storkundsansvarig, Horda Stans

”Mässan har betytt jättemycket för oss eftersom vi kommit i kontakt med rätt personer. 2015 var en dundersuccé och vi har fortfarande inte hunnit följa upp alla leads som kom in.”
Jacob Clewåker, vd, SAC Sweden

”Vi besöker en mängd mässor i Europa, och jag kan intyga om att Elmia Subcontractor håller en väldigt hög nivå. I Jönköping får vi chansen att träffa befintliga kunder, men också knyta till oss nya. För oss finns det ett stort mervärde i att återkomma till Elmia.”
Peter Schildtauer, COO, Lebo Production

”Elmia Subcontractor är ett bra grundfundament för att träffa såväl nya som befintliga kunder.”
Jan Bäckström, marknads- och försäljningschef AnVa Polytech

”Det är positivt att våra underleverantörer får chansen att umgås och diskutera affärer. I samband med mässan märks det att många företag är innovativa och kommer med nya förslag. Även om Volvo Cars inte har en egen monter ser vi ett stort värde att vara representerade. Jag tror dessutom att det finns många Volvomedarbetare på plats i Jönköping den här veckan.”
Axel Edh, miljöstrateg Volvo Cars

Årets besöksantal: 13 023

För mer information kontakta Karla Eklund, mässansvarig, tel. 036-15 22 61

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.