Följ Elmia AB

Japansk stege är Årets Trädgårdsprodukt 2018

Pressmeddelande   •   Mar 14, 2018 10:00 CET

Japansk stege är Årets Trädgårdsprodukt 2018. Foto: ARS - Nakaya Scandinavia AB

En japansk stege med en design speciellt anpassad för trädgårdsbranschen vinner utmärkelsen Årets Trädgårdsprodukt 2018, Elmia Garden Award. Stegen är både stabil och slitstark och väckte stort intresse när den premiärvisades för den svenska marknaden.

– Jag tror att utmärkelsen gör att stegen blir ännu mer känd. Det är en lite udda produkt som gör avtryck direkt. Det som har spridits hittills i sociala medier och bloggar har skapat stor uppmärksamhet. Det är väldigt roligt att den vann, det är en produkt som gör branschen en tjänst och den är verkligen värd uppmärksamheten, säger Lasse Pahlberg, VD för ARS - Nakaya Scandinavia AB, som är generalagent för japanska Hasegawa som är världsledande tillverkare av den japanska stegen.

Säkrare arbetsmiljö

– Många som har stegerfarenhet imponeras av stabiliteten, den är betydligt säkrare än en byggstege. Stegen är helsvetsad i aluminium, så den är både lätt och samtidigt slitstark och har en mycket hög kvalitet, säger Lasse Pahlberg.

Stegens främre ben är teleskopiskt och kan fällas ut och regleras beroende på underlaget, så att det anpassas efter markens lutning. Den är lätt att flytta runt och placera så att man kommer nära inpå träd och häckar utan att luta stegen mot dem. Varje stegpinne består av dubbla steg och stegens vinkel kan ställas in så att den liknar en vanlig trappa. Det gör att trädgårdsarbetaren enkelt kan hålla sina verktyg i handen.

Stort intresse

Stegen har tillverkats i över 50 år i Japan, så det är en gammal produkt som utvecklats under åren, men den har inte tidigare funnits i Sverige. ARS – Nakaya Scandinavia AB började importera den först som ett smygtest, men bilder spreds direkt via sociala medier och då ökade efterfrågan, bland annat från arboristföretag och utbildningscenter inom trädgårdsbranschen. Sommaren 2017 började de importera produkten i större skala.

Stegen finns i Sverige i fyra längder som är EU-godkända för yrkesmässigt bruk. Stegen presenterades för den svenska och nordiska marknaden för första gången på Elmia Park och Elmia Garden 2017.

– Det känns väldigt kul att premiären blev på Elmia. Jag har inte tidigare sett stegar som satsat på trädgårdsbranschen, det är något helt nytt. Och det är väldigt tydligt att stegen fyller ett behov hos branschen, säger Lasse Pahlberg.

– Denna japanska stege, som med sin smala övre del underlättar till exempel beskärning i kronorna på gamla och stora fruktträd, är ett bra tillskott på den svenska marknaden. Den breda nedre delen gör att stegen står stadigt, något som är viktigt när man arbetar från stegar. Att den dessutom är lätt att hantera och ta med sig, leder till att den kommer att användas, säger Christina Säll, ordförande i juryn för Elmia Garden Award.

Juryns motivering:

Den japanska stegen är ny på den svenska marknaden. Med genomtänkt design är den anpassad för trädgårdsarbete. Den är hållbar och står stabilt även på ojämn mark, vilket skapar en säkrare arbetsmiljö och den kan lätt justeras. Den japanska stegen är tillverkad i aluminium och är därmed lätt att flytta.

Juryn för Årets Trädgårdsprodukt, Elmia Garden Award består av Christina Säll, chefredaktör för Hemträdgården, Simon Irvine, trädgårdsdesigner på Läckö Slott och Magnus Åström, Creative Director på Blink. Årets nominerade produkter presenterades för första gången under mässan Elmia Garden 2017.

För mer information kontakta:

Lasse Pahlberg, VD för ARS - Nakaya Scandinavia AB, +46 76 80 86 888, +46 155 24 20 00 info@nakaya.se, www.nakaya.se

Kristin Koefoed, Projektledare, kristin.koefoed@elmia.se, +46 36 15 22 79

Annika Lindskog, Projektkoordinator, annika.lindskog@elmia.se, +46 36 15 22 56

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.