Följ Elmia AB

​Premiär för SkogsElmia Innovation Award

Pressmeddelande   •   Okt 05, 2018 11:38 CEST

En drönare för bättre överblick och smartare skogsbruk är en av många innovationer som presenterats på Elmias skogsmässor. Nu instiftar SkogsElmia den nya utmärkelsen SkogsElmia Innovation Award, med premiär 2019. Foto: Örjan Carlsson.

Har du eller ditt företag gjort en riktig bra innovation för skogsbruket? Nu är det dags att anmäla för att vara med och ha chans att vinna SkogsElmia Innovation Award – en ny utmärkelse med syfte att lyfta ny och innovativ teknik inom skogsbruket. Priset delas ut under SkogsElmia nästa sommar, 6 – 8 juni 2019.

Goda idéer och ny teknik hjälper skogsbruket framåt och föder nya idéer och utveckling. Den hydrauliska kranen, kranspetsstyrning, hyttdämpning och avvibrering av motorsågen är några exempel på tekniska framsteg som vunnit mark i skogen. För att sätta fokus på det goda innovationsklimatet instiftar SkogsElmia nu utmärkelsen SkogsElmia Innovation Award, en utmärkelse som både ska ge ökad uppmärksamhet och inspirera till fortsatt utveckling i branschen.

– Den tekniska utvecklingen och mekaniseringen av skogsbruket har varit fantastisk här i Norden. Digitalisering och datahantering ger nu ytterligare möjligheter. Många innovationer och nya produkter har presenterats på Elmias skogsmässor och vi vill lyfta fram nyheter ytterligare genom SkogsElmia Innovation Award, säger Mattias Pontén, projektledare för Elmias skogsmässor och även ordförande för den jury som bedömer de anmälda bidragen.

Anmälan och jurybedömning

Första steget för att vara med är att anmäla sin produkt till SkogsElmia Innovation Award. Anmälan ska vara gjord senast den 28 februari 2019. Därefter gör en jury bestående av branschexperter en första bedömning av nyhetsvärdet och avgör om produkten eller tjänsten ska nomineras till nästa bedömning.

För att gå vidare till nominering ska produkten eller tjänsten vara en teknisk innovation eller ny teknik inom skogsbranschen, den ska innebära en förbättring inom områdena ekonomi/produktivitet, arbetsmiljö, slutproduktkvalitet eller miljö, och den ska finnas på den svenska marknaden men inte ha marknadsförts i Sverige före den 1 januari 2017.

De nominerade produkterna granskas sedan i en andra omgång, där juryn går närmare in på kriterierna och nyhetsvärdet. De produkter som anses vara så intressanta att de bidrar till en utveckling av skogsbruket kvalificeras till en medalj.

Utmärkelse i guld eller silver

Utmärkelsen delas ut i två olika valörer, SkogsElmia Innovation Award Guld och SkogsElmia Innovation Award Silver. För att juryn ska dela ut utmärkelsen guld krävs att produkten både är ny på marknaden och att tekniken är principiellt ny, en innovation som bidrar till att utveckla svenskt skogsbruk. En produkt som tilldelas valören silver bedöms av juryn både som intressant och en nyhet, en produkt som sticker ut och placerar sig bland de bästa när de olika kriterierna vägs samman.

– SkogsElmia Innovation Award är en prestigefylld utmärkelse och ett bevis på en riktigt bra och branschutvecklande innovation. Utmärkelsen kommer att synas och lyftas fram i marknadsföring och rapportering från mässan. SkogsElmia är Nordens ledande skogsmässa och vi hoppas att många är med och tar chansen att visa upp sina innovationer, säger Mattias Pontén.

För mer information om SkogsElmia och SkogsElmia Innovation Award kontakta Mattias Pontén, projektledare för Elmias skogsmässor och juryordförande för SkogsElmia Innovation Award, tel: +46 36 15 20 84, mail: mattias.ponten@elmia.se

Gör din anmälan på webbformuläret på SkogsElmias hemsida: https://www.elmia.se/SkogsElmia/Innovation-Award/

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Elmia en offensiv position som mötesplats - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.