Följ Elmia AB

Pressinbjudan: Träffa ridsportseliten på Elmia

Pressmeddelande   •   Okt 21, 2016 12:27 CEST

Den 26-30 oktober är det premiär för Elmia Scandinavian Horse Show. Ett nytt spännande ridsportsevenemang med hopp- och dressyrtävlingar på nationell nivå, auktion, clinic, seminarier och mässa med över 100 utställare. Och den svenska hopp- och dressyreliten är på plats för att tävla.

Under de fem dagarna är det tävlingsklasser i alla nivåer, från spännande unghästklasser i dressyr och hoppning med några av Sveriges mest framstående unghästar till den rafflande tävlingen Volkswagen Grand Prix i samarbete med Länsförsäkringar, som avgörs på torsdagen med ett gediget startfält och nästan 500 000 kronor i prispengar.

Dagarna har fler aktiviteter än tävlingar. Den uppskattade auktionen Swedish Select Horse Sales hålls för första gången på Elmia. Peder Fredricson berättar om sin resa till toppen och Sveriges mest framstående hästforskare kommer med färska forskningsresultat om hur man får en hållbar häst. Tysklandsbaserade världsstjärnan Rolf-Göran Bengtsson håller en clinic om vad man ska titta på inför köp av unghäst och hur man sedan tränar hästen för att nå önskvärt resultat. Under samma tak finns också över 100 utställare på plats som erbjuder ett brett sortiment som på olika sätt rör ridsporten.

På pressträffen onsdag 26 oktober kl. 11.30 deltar några av hopp- och dressyrelitryttarna, bland annat Peder Fredricson, Jan Brink, Mads Hendeliowitz, Henrik von Eckermann, Mikaela Alderin-Danielsson och Jens Wickström.

Pressträffen avslutas med en lunch i pressen och då finns det möjlighet för enskilda intervjuer med ryttarna.

Här kan du se programmet i sin helhet: http://www.elmia.se/scandinavian-horse-show/Program/

Välkommen till Elmia i Jönköping!


Ackreditera dig till mässan här http://www.elmia.se/scandinavian-horse-show/For-press/Pressackreditering/. Skriv i meddelanderaden om du kommer på pressträffen och meddela eventuella allergier. Har du redan ackrediterat dig mejla gärna alexandra.ronnqvist@elmia.se om ni kommer medverka på pressträffen. 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.