Följ Elmia AB

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Lantbruk Djur & Inomgård den 21-24 oktober i Jönköping!

Pressmeddelande   •   Sep 23, 2015 15:47 CEST

Elmia Lantbruk Djur & Inomgård är branschens viktigaste mässa med djuren och gården i centrum. Trots de tuffa tiderna är lantbruket en framtidsbransch – och det är viktigare nu än någonsin att kraftsamla för att utveckla det svenska lantbruket mot framtiden.

På mässans första dag, onsdagen den 21 oktober, klockan 13:00, debatterar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht framtidens lantbruk på scen med bland andra Helena Jonsson, ordförande i LRF. Under seminarierna ligger fokus på framtidens djurhållning med föredrag om framtidens foderproduktion, ny avelsteknik, inomgårdsautomation, teknikutveckling och ekonomi. Mässans första dag har lite extra fokus på ungdomar då elever från naturbruksgymnasierna bjudits in.

Elmia Lantbruk är en heltäckande mötesplats för utställare och besökare som arbetar med eller är intresserade av produkter för byggnation, inomgårdsmekanisering och djurhållning. Mycket på mässan handlar om smarta lösningar och innovationer inom lantbruket.

Mjölk- och köttdjur finns också på plats i djurutställningen för att bedömas och beundras. Torsdagen är köttdjurens dag med bland annat SIRE-priset. På fredagen ligger fokus på mjölkkor med bedömningar inom exempelvis SARA-klassen. Lördagen är djurutställningarnas finaldag. Då hålls även SM-final i fårklippning samt Knarrhult Open. Välkommen till branschens viktigaste mässa. 

Ackreditera dig här:

www.elmia.se/lantbrukinomgard/For-press/Pressackreditering

Länkar:

Mer om Elmia Lantbruk Djur & Inomgård: www.elmia.se/lantbrukinomgard

Mässprogram: www.elmia.se/lantbrukinomgard/For-besokare/Program


Kontakt:

Maria Lindsäth, mässansvarig, +46 36 15 22 28, maria.lindsath@elmia.se

Annika Lindskog, presservice, +46 36 15 22 56, annika.lindskog@elmia.se

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.