Följ Elmia AB

Sveriges mest älskade park utses

Pressmeddelande   •   Jun 11, 2019 10:15 CEST

Elmia Park bjuder in till att anmäla sin favoritpark till tävlingen Elmia Park Inspira - Årets Park 2019.

Tävlingen syftar till att lyfta fram våra vackra svenska parker för att inspirera till fler besök

- Vi vill bidra till en grönare stadsmiljö och lyfta parken som en viktig del i en attraktiv stad , säger Maria Lindsäth projektledare för Elmia Park.

Att ha tillgång till en park i stadsmiljö påverkar människors trivsel och välmående. Offentliga parker och grönområden bidrar till en levande och hållbar stad. Tävlingen är ett återkommande evenemang som går av stapeln vart annat år och i år är det dags att utse en ny vinnare.

Alla kan tipsa om sin favoritpark
Nytt för i år är att allmänheten kan vara med och tipsa om en park som ligger en varmt om hjärtat. Den kan vara vacker, inspirerande eller en plats dit allmänheten gärna kommer för att strosa, spela, leka eller bara koppla av. Av de tips som kommer in tar Elmia kontakt med den kommun där parken finns och så får de anmäla sin park till tävlingen. Om man själv arbetar i eller är ansvarig för en park kan man skicka in ett tävlingsbidrag direkt.

Sista anmälningsdatum är den 31 juli.

Från de anmälda bidragen har sedan en expertjury det tuffa arbetet att välj ut och nominera max 10 kandidater till tävlingen. De parker juryn nominerar offentliggörs i augusti, då de presenteras på hemsidan och senare också i en inspirerande bildutställning under mässan Elmia Park 24-26 september.

Tidigare vinnare
Utmärkelsen Elmia Park Inspira har delats ut 2013, 2015 och 2017 och Järva DiscGolfPark, i Stockholm, vann titeln senast.

- Det betyder allt att få det här priset. Vi är kända för många utländska besökare, men det är kanske inte så många här hemma som har sett det som en allmän park, säger Mats Löf, Järva DiscGolfPark.

Järva DiscGolfPark är en stor aktivitetspark med böljande gräsmattor och stora höjdskillnader. Den ligger i Igelbäckens kulturreservat mellan Järvas olika stadsdelar och är en av Stockholms största parker.

Vinnaren av Elmia Park Inspira - Årets Park 2019 presenteras under mässan Elmia Park 24-26 september

Mer information

Maria Lindsäth, projektledare Elmia Park, 036 15 22 28, maria.lindsath@elmia.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.