Följ Elmia AB

Världsnyheter mötte storpublik i skogen

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2017 19:30 CEST

Världens största skogsmässa var i år större än någonsin, både till yta och till antal utställare. Många besökare lockades till Elmia Wood för att se skogliga nyheter med världspremiär och ta del av ny högteknologi och kunskap i skogarna söder om Jönköping.

– Det har varit en fantastisk mässa. Vi har fått kontakt med högteknologiska företag som vi inte kände till och träffat potentiella partners och kunder från hela världen, säger Edna Keane, vd för Treemetrics, Irland.

Totalt var 555 utställare från 28 länder på plats i Bratteborg för att visa upp sina nyheter under fyra intensiva dagar med besökare från världens alla kontinenter. Många av utställarna deltog på mässans nya område, Load & Transport, med temat logistik och virkeshantering, som drog många besökare.

Många besökare var intresserade av mässans nya område Drone Zone, där användbarheten för drönare i skogsbruket visades upp med både konferenser och live-test.

– Det har varit mycket folk och mycket business i Drone Zone. Min uppskattning är att två tredjedelar av våra besökare kom från utlandet, säger Urban Wahlberg, vd för Wabema och koordinator av utställarna i Drone Zone.

Unika premiärvisningar

Många av de världsledande leverantörerna hade unika premiärvisningar av nya skogsmaskiner.

– Andelen internationella besökare har varit större än vanligt. Våra återförsäljare på exportmarknaderna har träffat sina kunder här. Vi har också fått förfrågningar från länder där vi inte är representerade, säger Tobias Johansson, nytillträdd vd för Rottne, som bland annat premiärvisade sin nya skördare Rottne H8D.

– Vi har haft många besökare. Vår målgrupp är ju framförallt industrikunder och de är här. Vi verkar på en internationell marknad och i vår monter har helt klart den internationella besökaren dominerat. Elmia Wood matchar på så sätt det vi vill åstadkomma på en mässa på ett bra sätt, säger Carl-Johan Thell, säljare på Liebherr i Sverige

– Vi har haft ett mycket bra flöde i montern. Vi vänder oss till åkare i första hand. En dominerande andel av besökarna i vår monter är från utlandet och intresset för våra produkter är stort, säger Daniel Persson Nyström, ExTe Fabriks AB.

”Bättre än Google”

De skogskunniga besökarna var också mycket nöjda med mässans stora utbud av nyheter.

– En fantastisk mässa. Jag har varit här i två dagar och den är bättre än Google. Elmia Wood ger en överblick över vad som finns tillgängligt för det internationella skogsbruket, säger Jan van der Sijde från Sydafrika.

– Imponerande med en skogsmässa mitt i skogen. Något liknande finns inte i Japan. Här finns mycket att lära och mycket att ta med sig hem, säger Naganori Kiyaoji från Japan.

Väderförhållandet skapade en del utmaningar för både besökare, utställare och arrangörerna.

– Vi är glada över att det kom otroligt mycket folk till vår monter. Regnet skrämde bara bort dem som inte är i branschen. Våra nyheter möttes av stort intresse. Säger Dieter Reinisch, informationsansvarig på John Deere Forestry.

– Vi gläds åt att våra nya satsningar mottogs så väl. Utställarnas demonstrationer, mässans seminarieprogram, shower och tävlingar lockade stor publik.

Att mässan utställare bjöd på så många spännande världspremiärer bådar gott för skogsbrukets utveckling framöver. Den här branschen står inte still, säger Jakob Hirsmark, mässansvarig för Elmia Wood.

Elmia Wood 2017 i siffror:

– 555 utställare från 28 länder, varav 200 helt nya utställare.

– 85 000 kvm monteryta.

– 7 kilometer skogsslinga.

– Sveriges till ytan största mässa.

– 131 000 kvm demoyta där skogsmaskiner visades upp i arbete.

– 143 stora skogsmaskiner utmed mässans storskaliga slinga.

– Över 200 ackrediterade journalister från 24 länder.

– 41 834 unika besökare.

Några röster från Elmia Wood 2017:

”Det här är första gången vi ställer ut på Elmia Wood. Ett av våra mål när vi åkte hit vara att knyta kontakter med andra företag som jobbar med utveckling av kedjor. Där har vi fått massor av uppslag och nya möjligheter. Dessutom har vi överraskats av bredden på mässan, här finns allt och besökarna kommer från hela världen. Det kommer att innebära nya och spännande samarbeten för vår del. Vi kommer med säkerhet tillbaka igen! ”

Faruk Uslo och Mehmet Barim, SDL Chains, Turkiet

”Jag är en trogen Elmia Wood-besökare och är här i egenskap av skogsägare. Jag är främst intresserad av den småskaliga slingan och har bland annat fyndat en ny bensindunk. Dessutom funderar jag på en ny röjsåg eftersom jag gillar att fixa lite själv i skogen.”

Curt Engström, Värmland, Sverige

”Så fort vi har startat en motorsåg har det varit fullt i flera led i montern. Det är jättekul med mässbesökarnas frågor och det här har varit ett fantastiskt skyltfönster för vår sport och vårt lag. Samtidigt som våra landslagsaktuella huggare fått träna i tävlingslika förhållanden inför publik."

Nicklas Bergqvist, lagledare Svenska Logginglandslaget

”Jag har träffat otroligt många besökare från Australien här på mässan. Jag har fått många nya affärskontakter och kommer definitivt att komma tillbaka."

Nick Reynish, Forestry Connect, internationell representant för Elmia Wood i Australien

”Vårt mål med mässan var att sprida vårt varumärke till en bredare målgrupp. Med den placering som vi har haft och det flöde av människor som varit genom vår monter vågar jag påstå redan nu att det målet är uppfyllt. Det har varit ett väldigt roligt monterarbete med positiva möten med kunniga och intresserade besökare. Att det dessutom råkar vara väldigt hög andel internationella besökare ser vi som en bonus.”

Martin Lindén, Country Manager, Lännen Tractors, Sverige

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.