Följ Elmia AB

Världspremiär för hjullastare med styrning i stereo

Pressmeddelande   •   Maj 19, 2017 08:01 CEST

Liebherr premiärvisar sin nya lastmaskin 518 på Elmia Wood 7-10 juni.

Tyska Liebherr förlägger världspremiären för sin lastmaskin till Elmia Woods nya område Load and Transport. Load and Transport har fokus på logistik av råmaterial från skogen till industrin.

Liebherrs nya maskin heter 518 och är den största hittills med styrning i stereo.
– Stereo betyder midjestyrning i kombination med styrning på bakaxeln, säger Jörg Miethke, vd för Liebherr Sverige.
Stereostyrning finns sedan tidigare på några av Liebherrs mindre lastmaskiner. Kombinationen av midjestyrning och styrning på bakaxeln ger en smidigare maskin med snävare svängradie.
– Dessutom minskar risken att tyngdpunkten hamnar för långt ut vid lyft. Det betyder i sin tur att maskinen kan lyfta mer i praktiken, säger Jörg Miethke.

Uppdaterad lastmaskin

Den uppdaterade lastmaskinen L 580 LogHandler XPower visas för första gången i Sverige på Elmia Wood. Den är anpassad för hantering av timmer och har en nyutvecklad transmission som kombinerar hydrostatisk drivning och konventionell framdrivning. Genom att använda den metod som är mest gynnsam i varje situation finns potential att minska bränsleförbrukningen med 30 procent.

Den tredje nyheten är en ny version av LH 35 M Timber Litronic, som är en självgående kran för timmerhantering. Chassit är nytt, och nu går det att koppla på en timmervagn, som gör att maskinen kan hantera och transportera timmer på egen hand utan assistans av lastbil.

Nytt område på mässan

På Elmia Wood 7-10 juni 2017 är det premiär för området Load & Transport med fokus på nybyggnation och underhåll av skogsbilvägar, transport av träråvara och hantering av träråvara på timmerplan och terminal.

Elmia Wood 7-10 juni
Elmia Wood är världens ledande skogsmässa och arrangeras vart fjärde år utomhus i skogarna söder om Jönköping. Förra Elmia Wood (2013) hade över 500 utställare, 50 000 besökare från hela världen och bevakades av den internationella branschpressen. 7-10 juni 2017 samlas den globala skogsnäringen återigen.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.