Följ Elmia AB

X-CUT – en världsnyhet från Husqvarna

Pressmeddelande   •   Maj 09, 2017 14:42 CEST

För många är en kedja den viktigaste nyheten på Elmia Wood. Det handlar om den nyutvecklade motorsågskedjan X-CUT från Husqvarna.

Husqvarna X-CUT SP33G presenterades i höstas på vissa marknader, bland annat i Sverige. Men på världens största skogsmässa är den för alla andra en världsnyhet, och Husqvarna rustar för många frågor.

– Våra kedjespecialister finns på plats i montern, berättar Hanna Nordquist, som är mässansvarig för Husqvarna.

Den nya kedjan är resultatet av forskning ända ned på materialnivå. Man har även investerat i en ny produktionsenhet för att realisera den absolut senaste teknologin, en fabrik i närheten av Elmia Wood – i Huskvarna.

Kedjan finns än så länge i en version, med olika antal drivlänkar. Det är den vanligaste för motorsågar med delningen 0,325 tum och 1,3 mm spårvidd. Fler typer är under utveckling.

Snabbare med lägre vibrationer

X-CUT skiljer sig från jämförbara produkter genom att såga snabbare med lägre vibrationer. Den håller skärpan längre än konkurrerande kedjor på marknaden och levereras förspänd, vilket gör att den kan användas effektivt från första stund och inte behöver filas lika ofta.

– X-CUT är utvecklad för att fungera optimalt med Husqvarnas motorsågar, säger Hanna Nordquist.

Men upplevelsen är också viktig, och säkert lär många av mässans besökare gärna lägga händerna på en motorsåg och själva känna skillnaden.

Husqvarna visar på Elmia Wood hela sitt program av motorsågar, röjsågar, tillbehör och lösningar för professionellt skogsbruk.

Elmia Wood 7-10 juni
Elmia Wood är världens ledande skogsmässa och arrangeras vart fjärde år utomhus i skogarna söder om Jönköping. Förra Elmia Wood (2013) hade över 500 utställare, 50 000 besökare från hela världen och bevakades av den internationella branschpressen. 7-10 juni 2017 samlas den globala skogsnäringen återigen.

www.elmiawood.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.